onsdag 12 mars 2008

Imam - ett yrke som är oförenligt med svensk grundlag


Den svenske imamen Abd al Haqq Kielan född Leif Karlsson berättar i Dagen om hur han blev muslim:

- Det var som att hamna på insidan av en andlig kupol som fanns uppspänd över hela Nordafrika. Marocko var som en helt ny värld. Att komma dit var som den första riktiga vårdagen, då man suger in den friska luften.
Kielan berättar att han imponerades av ett gudsmedvetande som genomsyrade hela samhället. Med en kulturell och andlig kontinuitet som sträckte sig tillbaka till medeltiden.
- Kultur och religion där var som ett. Jag har aldrig känt den där starka islam-känslan någon annanstans, förklarar han.

Aha, det var islams förening av religion och politik han attraherades av. Allt är religion, eller om man så vill, politik. Något privat finns inte. En imam är inte bara präst, han är också domare. En fruktansvärd makt som innebär att i Allahs namn kunna döma någon till döden. Och faktiskt, en imam är inte bara domare, han kan också vara verkställare av domen.

Religion är viktigt, den finns inbyggd i våra hjärnor. Men den kan missbrukas i politiska syften, som islamisterna gör. Därför var Jesus så framsynt när han sa "Ge kejsaren vad kejsaren tillhör och Gud vad Gud tillhör".

Vi skulle behöva en ny upplysningstid. Vi borde inte släta över och prata om en religionernas gemensamma värdegrund som inte finns.

I samma nummer av
Dagen berättas om förre brittiske premiärministern Tony Blairs stiftelse, Tony Blair Faith Foundation, var mål är att "främja förståelsen mellan de stora religionerna". I framtiden kommer vi att få se många sådana försök att göra islam aptitlig, i takt med inflödet av muslimska invandrare i Europa, och inflödet av saudiarabiska oljemiljarder.

En engelsk biskop vill tillåta böneutrop från minareter. Hugaligen, det var ett fruktansvärt missljud från högtalarna minns jag från Marocko. Kyrkklockor är mycket vackrare. Har européerna glömt varför kyrklockorna ringer klockan 12 varje dag? För att fira de kristna ungrarnas seger över de muhammedanska turkarna!

"Den 21 till 22 juli 1456 besegrade Hunyadi i slaget om Belgrad (Nándorfehérvár, då ungersk gränsstad mot söder) sultan Mehmet II.
Av denna anledning hade påven Calixtus III den 29 juni begärt att hela den kristna världen klockan 12 varje dag skulle be för Belgrads försvar. För att inte glömma att slaget vunnits lät påven instifta att man klockan 12 varje dag skulle ringa i kyrkklockorna. Middagsringningen klockan 12 är fortfarande en sed i alla katolska länder." Wikipedia

LÄS VIDARE: Karl Hammaren - Europas räddare!

2 kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

Det var en härlig historia, jag vet inte om jag hört det innan, kanske glömt det!
Frihetsklockor får man väl kalla tolvslaget numera då klockorna ringer.

Anonym sa...

Från Albert Olofsson:

Det bara helt sanlöst att man ens hör detta trams, man frågar sej VILKET mental sjukhus denne "idiot" rymt från.. Imanen Leif Karlsson.. hahahaha

Skicka en kommentar