tisdag 3 maj 2016

Nyt fra svinestien

Det er ikke den store humor venstrefløjen er kendt for. Når dens talskvinder (mænd er der ikke mange af) udtaler sig, er det for at fremføre deprimerende budskaber om højrefløjens enorme nederdrægtighed: De tager fra de fattige, de syge og de gamle, de ødelægger klimaet, de nægter at uddele det danske skatteprovenu til flere milliarder ulykkelige mennesker i Afrika og Asien. Derimod vil de have kampfly. Der er altså ikke meget at grine af.
Men nu springer Enhedslistens sexbombe Johanne Schmidt-Nielsen ud som humorist. Første maj sagde hun om statsministeren, at han skulle holde sin trøffelsnude (eller var det trøffeltryne?) for sig selv. Løkke er altså en gris. Det fremkaldte mangen en hjertelig latter hos de forsamlede medlemmer af sultens slavehær. I hvert fald kunne B.T. udpege blondinen som dagens dronning.
Hvis den smukke partiforkvinde er berettiget til at kalde statsministeren en gris, må Løkke vel have ret til at kalde Johanne Schmidt-Nielsen en so. Men hvis han gør det, bliver han meldt til FN, EU, Den Islamiske Samarbejdsorganisation, de danske biskopper og paven. Og ikke at forglemme det danske center for menneskerettigheder. Et par dage senere vil medierne bringe historier om den skade, Løkke har tilføjet Danmarks omdømme i udlandet.
Så jeg gætter på, at Lars Løkke nøjes med at grynte i stilhed.

Lars Hedegaard