onsdag 30 december 2015

Shit, humaniststormakten Sverige har ju för ihelvete bara hybris grabbar. - Ja, jävlar. Skål, ett riktigt paradigmskifte.

Det är professor Stefan Hedlund, GP, som idag så fulländat strippar reinfeldt-erans grandiosa stormaktsparodi på alla dess rubbade vävnader. Stefan Hedlund har placerat Afrodites spegel mitt under nian på Löfvén. På samma sätt som den tragiske Narcissus, är Sverige på väg att dö av kärleken till sig själv. Ingen kommer undan, varsågoda och gå in på GP och läs denna krönika som äntligen är början på nåt nytt - nu har vi 2016. Den svenska storvulna snällheten och godheten är inget annat än självgod mallighet, jag borde ha sett det själv.

Stefan Hedlund: "Sveriges moraliska hybris har ett alltför högt pris".

-"En starkt bidragande orsak till denna utveckling ligger i den djupt egocentriska svenska uppfattningen av det egna landet som en moralisk stormakt. Vi har med stor glädje uppträtt som världssamvete. Vi har gjort en moralisk dygd av att vi höll oss utanför Andra världskriget, vilket andra upplevde som ren feghet. Och vi har gjort oss dryga över att stå utanför militäralliansen Nato, samtidigt som vi kallt räknat med att andra trots detta skall komma till vår hjälp i händelse av krig.

Några dagar av varm solglans.

När flyktingkrisen blev akut var det naturligt för statsminister Stefan Löfven (S) att ställa sig vid Tysklands förbundskansler Angela Merkels sida och förklara att Sverige stod öppet för att ta emot alla dem som flyr för sina liv. Det gav några dagar av varm solglans, då svenska medier hyllade honom och den svenska regeringen för dess högre stående moral. Länder som Ungern, som försökte upprätthålla EU:s grundläggande regelverk, brännmärktes."

Sorgesång över ett land som smittades av en sjukt störd självbild av reinfeldt.