fredag 6 februari 2015

Politisk historierevisionism

Den före detta, mycket kloke militärofficern och riksdagsmannen Stellan Bojerud (SD) skrev om en mycket intressant händelse på sin numera nedlagda blogg. Historien lyder ungefär så här:

Banverket har en kursgård i Dala-Storsund. Tidigare användes den av numera nerlagda SJ driftvärn. För att bevara minnet av driftvärnet har ett litet museum byggts upp i en barack. Där visas dokument, fotografier och föremål som belyser en femtioårig epok. I en stor glasmonter står ett antal skyltdockor iförda olika typer av uniformer och försedda med olika vapen. Sist i raden stod en mörklagd kvinna i fältuniform och utrustad med kulsprutepistol. Man kan ju tro att SJ driftvärn inte haft någon kvinnlig medlem och ännu mindre någon med mörk hudfärg. Föreståndaren förklarade hur det hela låg till: ”För att vi skulle få anslag till att bygga muséet krävdes det att en kvinna och en färgad ingick i utställningen. Detta av genus- och jämställdhetsskäl.”

För att i det politiskt korrekta Sverige få framställa historien krävs det alltså att den förfalskas! Jag som i min enfald trodde att sånt bara förekom i de gamla kommunistländerna.

John Smith