söndag 19 februari 2012

Befängt

Efter riksdagsvalet 2010 undersökte fackförbundet Byggnads hur medlemmarna hade röstat. En enkätstudie visade att stödet för Sverigedemokraterna var drygt tio procent, nästan dubbelt så högt som partiets valresultat på riksnivå.

I skolvalet röstade tjugo till sextio procent av eleverna vid yrkesgymnasierna på Sverigedemokraterna.

Resultaten togs inte emot positivt av Byggnads och flera andra fackförbund.

– Vi kan inte acceptera att Sverigedemokraterna har framgångar bland våra medlemmar. Vi måste ta debatten, säger Johan Lindholm, andre förbundsordförande i Byggnads.

Att medlemmarna röstade på SD berodde främst på ”invandringsfrågan”, enligt Byggnads analys.

Nu drar LO igång mångmiljonsatsningen ”Alla kan göra något” för att motverka främlingsfientlighet. Organisationen har utbildat 22 debattörer som i vår ska besöka företag och skolor runt om i landet. LO:s förtroendevalda, 150 000 personer, erbjuds också utbildning.

– Målet är att alla förtroendevalda ska ha kunskap och råg i ryggen för att våga möta de här frågorna på arbetsplatserna, säger projektledaren Gabriella Lavecchia.

Byggnads, IF Metall, Transport och ytterligare några förbund driver också projekten ”Stoppa rasismen på jobbet” och ”Stoppa rasismen i skolan” i samarbete med den antirasistiska stiftelsen Expo.

– Södra Sverige har varit extra utsatt för försök till lönedumpning av företag som hyr in utländsk arbetskraft. Det kan spä på fördomar och rasism, säger Magnus Manhammar.

Han är projektledare på Expo som nu öppnar kontor i Malmö. Magnus Manhammar vill fortsätta besöka skolor för att diskutera invandring, olikheter och attityder. Flera hundra skolor står i kö.

Kommentar:

Tänk hur bakvänt. Problemet löses mycket enklare av de fackliga organisationerna själva, till och med helt demokratiskt genom att använda orden i överensstämmelse med deras normala betydelse i språket, dvs utan att manipulera dem.

Här handlar det inte om rasism utan om svenskar som fräckt nog tillåter sig att ha en annan uppfattning än den gamla Gabrille och storsläggan.


För LO, Expo, Afa & Co. gäller att till varje pris ljuga och bedra allmänheten, som inte förväntas förstå bättre.

Tänk dig in i situationen att du skulle vilja ägna dig åt politik till priset av att någon sätter en yxa i din ytterdörr, och din arbetsgivare tvingas avskeda dig efter att ha blivit skrämd av fascistiska "anti-fascister". De som hånar Sverigedemokratiska politiker för att hoppa av, vet inte vad demokrati är.

Våld och förföljelse av SD-politiker underminerar vår frihet och demokrati