tisdag 22 november 2011

"Ett litet snitt"


Ett försvarslöst gossebarn får man skända, men man får inte kupera svansen på en hundvalp. En orsak till att öron- och svanskupering har förbjudits är att hundar riskerar att bli bitska av det. Den ständiga påminnelsen om den smärtsamma lemlästelsen ger en bestående chockskada.

Omskärelse av pojkar anses vara viktig för den religiösa identiteten. Det kristna dopet är att föredra, lite vatten på huvudet är bra mycket trevligare än en kniv.

Samvetsfrihet innebär bland annat att vårdpersonal inte ska behöva medverka vid sådant som strider mot deras övertygelse. Tyvärr väljer Sverige att gå en helt annan väg än övriga länder inom EU.

Europakonventionen om samvetsfrihet tillkom efter andra världskriget. Men Sverige tog tydligen inte lärdom av kriget, vi blev ju aldrig ockuperade av nazisterna. Vi blev aldrig vaccinerade, vilket kan förklara de totalitära tendenserna. Alla ska tycka likadant och lyda order även om det strider mot det egna samvetet.

Avkristningen spelar också in. Jesus som modell för motstånd mot den världsliga makten är sedan länge bortglömd. Det är väl också därför som svenskarna så snällt sväljer den av överheten påtvingade muslimska massinvandringen.

Vänster och Höger har bytt planhalva