fredag 18 mars 2011

Ja till krucifix och nej till burka?

Från document.no:

"Efter den slutliga EU-domen i frågan om krucifix i de italienska klassrummen, har flera observatörer påpekat att man ser konturerna av ett Europa som har fått nog av attackerna mot sin kultur, historia och identitet. Pendeln tycks börja svänga tillbaka.

Krucifixet och kristendomen är ett uttryck för den västliga civilisationens väg fram till de mänskliga rättigheterna. Rättigheter som skyddar friheten för muslimer, som inte med någon rätt kan åberopa brott mot mänskliga rättigheter, att be till sin gud på europeisk mark."

- - -
Kristendomen hör hemma i skolan eftersom skola och vetenskap började i kyrkan för 1000 år sedan. Det var i katedralskolorna det vetenskapliga tänkesättet växte fram. Kyrkans lära om att Gud skapade världen ut ett vacuum gör att naturen kan studeras, eftersom den är skapad och inte besjälad. Det är inte andar som får planeterna att röra sig, det är mekaniska krafter. Visserligen accepterar de flesta kristna kyrkorna mirakel, men de ses om egendomliga undantag som inte sätter naturlagarna ur spel.

Inte ens Galileo Galilei hindrades från att forska. Katolska kyrkan har alltid hävdat att det inte finns någon motsättning mellan tro och förnuft. Blind tro finns inte där.

Islam kunde aldrig åstadkomma någon vetenskaplig revolution på grund av att Allah är så allsmäktig och nyckfull. Då går det inte att utforska och lita på naturens lagar.

Kristendom är anledningen till Västvärldens framgångar

9 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen börjar vi få nog av den muslimska invasionen i Europa och dessa muslimers fräckhet att breda ut sig, utan anpassning till våra lagar och förordningar.

T.ex. hur de stänger av gator i Paris för att be, trots att de har moskéer att gå till. Vi har varit alldeles för generösa mot dem och vi måste sätta dem på plats innan det är försent.

För inte så länge sedan fanns många muslimer endast i våra stora städer men numera finns de i stora antal även i våra mindre städer, t.ex Borlänge där de finns en masse och nu kräver att en stor moské skall byggas i centrum.
Amlitz

Vivian sa...

Det här visar, att EU-länderna inte behöver at böja huvudet för alla EU-dommar.
Det kostar självklart arbete av den pågällande staten, med förstklassig juridisk assistance och att inte uppge, utan appellera, appelera, appelera.

Grattis och tack Italien!
Och gratis Grattis till oss och alla andra EU-länder:-).

Joakim sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Skällsord undanbedes.

Anonym sa...

Så, det faktum att den Kristna kyrkan förtryckte högre lärande under nästintill två tusen år, och troligtvis fortfarande skulle göra så, sätter inga käppar i hjulet?
Att den Kristna kyrkan dödade och förtryckte oliktänkande till höger och vänster, t.ex. Gallileo, eller försökte utrota delar av Archimedes vetenskapliga finn-anden genom att låta munkar anteckna över dem? Vilket gjorde att världen förlorade mattematiska upptäckter som inte återupptäcktes förrens artonhundra tal, eller ännu senare.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Fast mohammedanerna skryter om att all modern vetenskap redan finns beskriven i koranen. Jag har inte hittat det men dom har tydligen gjort det själva.

gäster sa...

Anonym luftar fördomar. Inte ens Galileo hindrades från att forska. Katolska kyrkan har alltid hävdat att det inte finns någon motsättning mellan tro och förnuft.

JoeL sa...

Du kan inte vara seriös. Kyrkan motsätte sig starkt nästan alla former vetenskap under medeltiden och folk som kom på något och inte var präster/munkar brändes levande. Under medeltiden var också Mellanöstern center för vetenskaplig utveckling och ja, de flesta var muslimer. Faktum var att muslimska vetenskapsmän blev kända världen över för deras kunskaper. Mirakel är praktiskt taget per definition motsättningar av naturlagarna

Knute sa...

Som sagt, okunnighet och fördomar om kyrkan under medeltiden. Lägg märke till att i stort sett alla vetenskapsmän i Väst var kristna, och de flesta dessutom präster.
Det var inte arabiska muslimer utan arabiska och assyriska kristna som gjorde de vetenskapliga framstegen i öst. Dessutom var det en försumbar del av de antika skrifterna som levde vidare den vägen, det mesta stod kristna kloster i Italien för.

Läs gärna aktuell relevant forskning om saken, inte politiskt korrekt populärvetenskap tillrättalagd för TV.

Skicka en kommentar