lördag 12 mars 2011

En påhittad historia? Koranen

Snarare än att uppmuntra muslimer att ta bort våldsamma och hatfyllda delar av Koranen, skulle det vara klokare att uppmuntra dem att förkasta allt. Det är långt bättre att resa tvivel om Koranens gudomliga författarskap.

Synopsis Olsen: Något av det första man läser när man öppnar Koranen ser ut som ett försvar av dess ursprung. Den allra första suran efter inledningskapitlet börjar med orden, "Denna bok kan inte ifrågasättas."

I Sura 11:13 läser vi: "Om de säger att Muhammed hittat på Koranen själv, säg då till dem att skapa två påhittade kapitel som den."

Sura 12:12: "Detta är inte en påhittad berättelse utan en bekräftelse av tidigare skrifter."

Sura 32: 1-2: "Den här boken är utom allt tvivel uppenbarad av universums Herre. Säger de att han själv har hittat på den?"

Sura 46:8: "Säger de att han själv hittat på den så låt dem skriva en skrift som den."

Vanligtvis när någon säger till dig om och om igen att han talar sanning, då börjar du tvivla. Ju mer han framhåller sanningen i det han säger, desto mer skeptisk blir du. Man får samma känsla efter att ha gång på gång läst "denna Koran kunde inte blivit till utan Allah".

Hur läsa Koranen?

4 kommentarer:

Marissa J sa...

Surorna är sura som citroner, så att de vrider sig i magen.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Om den där boken verkligen är skriven av allah så kan jag inte dra någon annan slutsats än att allah måste vara milt förståndshandikappad. Med tanke på all rappakalja den innehåller.

Anonym sa...

En kampbok, det är koranen. En politisk ideologisk hatskrift som kräver att medlöparna är totalt lojala och följer bokens innehåll. Om jag inte minns fel finns det ytterligare en hatskrift skriven av en viss tysk...

Ann-Marie sa...

Men det förstår väl alla att gamle "Mu" hittade på hela eländet själv?! Han led av Jesus-avundsjuka, han ville också bli vördad och omhuldad, ha folk som såg upp till honom osv. Alltså hittade han på en ny religion och skrev alla suror och allt vad det nu heter allteftersom det passade in på hans liv och leverne. Ville han gifta sig med ett litet barn, så hade genast allah berättat för honom en natt att det var helt OK, osv osv i all oändlighet. Visst är det väl fantastiskt att allah alltid var på "Mus" sida?! Jag medger att jag inte har läst hela koranen, men tillräckligt av den för att inse att något inte stod rätt till hos gamle "Mu". Och vad jag läst av koranen f.ö. är ungefär lika intressant som att titta på när gräset växet. Gäsp...

Skicka en kommentar