tisdag 30 juni 2009

Om valet står mellan "mångkultur" och sekularism, välj det senare

Teologen Joel Halldorf har ånyo publicerat sig i tidningen Dagen. Hans förra artikel som handlade om påve Benedikt var kul, däremot är hans nya alster snarare kusligt.

Han kritiserar humanisterna, alltså de som förespråkar ett sekulärt samhälle. Om han återger deras åsikter rättvisande är svårt att säga. Hela artikeln verkar gå ut på att han till varje pris vill att det ska få finnas kristna skolor. Och priset han är villig att betala är att tillåta islamiska skolor:

"I stället för att kringskära olika gruppers möjlighet att genom institutioner som exempelvis skolor bygga upp sina egna kulturer borde möjligheten till detta expanderas."

Han fattar inte att ger man djävulen lillfingret tar han hela handen. Den så kallade mångkulturen kommer att bli kristendomens död i Europa på samma sätt som den blivit det i Asien och Afrika. Mångkultur är ett stadium på vägen till islams monokultur.

Hellre ett sekulärt samhälle än ett islamiserat.

Med detta är det inte sagt att humanisterna har rätt. Läs mer om dem här: Fritänkarna floppar

Uppdatering: Här kommer något som är ännu värre än Halldorfs artikel:

Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag ser gärna skolavslutningar i moskéer. Han jämför med kyrkor i det svenska kulturarvet och likställer dem med moskéer.
Dagen via Muslimska friskolan

Christer Sturmark, ordförande i Humanisterna, är inte bättre han:

"Nyligen mötte jag en ung muslimsk kvinna som sa att hon särskilt uppskattade en sak med vår kampanj: ”Jag tror att ni har fel – jag tror att Gud existerar”, sa hon. ”Men jag uppskattar att vi muslimer för en gångs skull får vara med i samtalet. Ni visar att också islam är en svensk religion.”

Humanisternas kampanj belyser att dagens Sverige rymmer mer än en sorts tro och att det sekulära samhället är en förutsättning för att kunna visa respekt för alla människor, oavsett livsåskådning eller kultur." SvD

En försåtlig glidning. Han blandar ihop islam med dess utövare, muslimerna. Nej, vi ska inte visa respekt för den totalitära läran islam.

Kulturrelativism och mångkulturalism möjliggör en grad av religionsfrihet som överstiger vad som behövs för personlig religionsfrihet och leder till bildandet av organisationer som syftar till att underminera europeiska sekulära och kristna värderingar.

Ibland har nöden ingen pardon

Härligt, en person med civilcourage! Från Helsingborgs Dagblad:

"ÖRKELLJUNGA. Ingemar Johansson, 72 år, är vice ordförande i kommunstyrelsen och Centerns gruppledare i den nordvästskånska kommunen. Han äger också hyresfastigheter i hemorten Eket. Det var i egenskap av hyresvärd som han agerade.

Händelsen inträffade för sex år sedan. Ingemar Johansson skriver att han fick en ”gangster” som hyresgäst. Han berättar i brevet att mannen var ute på stöldturné om nätterna och skrämde livet ur hyresgästerna genom att föra oväsen när han kom hem vid tre-fyra tiden på morgonen.

Han skriver också att han försökte få hjälp av polisen, men att han löste problemet själv genom att samla ihop ett medborgargarde.

– Kommer ni inte, sa jag till polisen, så vi är fem sex stycken som kommer att kasta ut fanskapet. Ni får bestämma vilket ni vill... Nej, de kunde inte komma. Vi var tvungna att få ut honom på något djävla vis, säger Ingemar Johansson.

Hyresgästen ska då ha blivit rädd och tillkallat polisen.

– När vi var på väg ta oss in ringde han till SOS alarm. Då kom det min själ två polispickups i full karriär. De högg på mig, så jag sa till dem att ni får skilja på gangsters och vanliga människor, säger Ingemar Johansson.

Det är så länge sedan att Ingemar Johansson tycker att händelsen är preskriberad.

– Jag vet att man inte får göra så, men ibland har nöden ingen pardon. En av tanterna som bodde hos mig var så rädd, så rädd, så rädd. Jag var tvungen att göra något och det snabbt. Det var otäckt." HD

Men. Hur reagerar polisen i Örkelljunga? De säger aja baja, så får man inte göra, "även busarna har rättigheter".

Dags att skapa opinion för en lagändring. Dags för medborgargarden.

måndag 29 juni 2009

Sex i Emiraten

Från den danska bloggen Mohammed-jawad's taletid: Sex-aktivist i Dubai!

Sex-aktivister i Danmark låter normalt, men vad gör man som kvinnlig sex-aktivist, från ett konservativt samhälle, och till och med bär burka? Ja, det låter underligt, surrealistiskt och lite utopiskt. Men så är det i dagens Dubai, där en kvinna vid namn Wedad Lootah (bilden) har skapat en större revolution i Mellanöstern där hon har skrivit en bok om sex och samlevnad. Wedad har tagit emot flera dödshot från konservativa kretsar i Saudiarabien och Mellanöstern.

Lootah skriver i sin bok att många män har sina första sexuella erfarenheter med andra män i Saudiarabien och andra muslimska länder med en strikt uppdelning mellan könen, som hon hävdar negativt påverkar deras sexliv i äktenskapet senare. I sin intervju med The New York Times, sade Lootah att "många män som hade analsex med män före äktenskapet vill samma saker med sina fruar för att de inte vet något som helst annat. Detta är en anledning till varför vi behöver sexualundervisning i våra skolor."

Lootah har fungerat som äktenskapsrådgivare vid familjutvecklingssektionen i Dubais rådhus sedan den öppnades 2001 och är den enda kvinnliga rådgivaren där. Hennes bok är den första sexuella vägledningen som publicerats i de Förenade Arabemiraten.


Dubai

Överklassvänstern livrädd för arbetarklasshögern

En undersökning visar att nära hälften av svenskarna är negativa till invandringen. Undersökningen visar dock inte på vilket sätt de är negativa. De allra flesta (95 procent enligt Mångfaldsbarometern 2008) är ju positiva till invandrare, om de anpassar sig och sköter sig.

Men hur förhåller det sig egentligen med etablissemangets attityd till att folk inte vill ha "mångfald"? Och vilka är det egentligen som håller på med "hatbrott" och politiskt våld?

Läs vidare >>

söndag 28 juni 2009

Mysteriet med den försvunne guvernören

"Om han ljugit och fuskat med sina skatter i stället för att lura frun skulle han ha en plats i Obamas regering just nu...."

Läs mer om den försvunne guvernören här

Den förste profeten

Att döma av de rapporter som slipper ut från demonstranterna via facebook och twitter verkar läget dystert i Iran. Ayatollornas egna deklarationer är direkt kusliga: regimen vill tortera och avrätta tillfångatagna demonstranter, med motiveringen att de har "hädat" och satt sig upp emot islam.

Men först ett hopp tillbaka i historien, därför att i den iranska situationen är historien en "Dark Horse".



Under shahens tid, innan ayatollah Khomeini tog makten, var iranierna relativt aktsamma med sitt kulturarv. Även zoroastrierna respekterades, den folkspillra som håller fast vid Zarathustras urgamla religion.

Zarathustra som levde för för 3000 år sedan kan mycket väl betecknas som den förste profeten. Moses och profeterna i Israel, Lao Tse och Konfucius i Kina, Buddha i Indien, Sokrates och filosoferna i Grekland, alla kom senare.

Zarathustras religion, zoroastrismen, var en trevlig religion som ansåg att man skulle vara snäll mot människor och djur, inte minst tyckte man om kor. När muhammedanismen omkring år 650 tog över i Iran så startade ett medvetet djurplågeri för att förödmjuka zoroastrierna. Dessa hade vallhundar, och Muhammeds hundförbud var ett av många sätt att demonstrera islams makt.

De senaste 30 åren har islamiseringen tagit ny fart. Bland annat ska Cyrus mausoleum och andra arkeologiska monument och fornminnen förstöras genom ett dammbygge.

Cyrus den store författade omkring år 540 f Kr en deklaration om de mänskliga rättigheterna, den första i mänsklighetens historia.

Överallt i Iran är förstörelsen av iranska antikviteter i gång. En gång för alla ska all för-islamisk kultur utplånas från iraniernas medvetande.

Men det finns motkrafter. Zonka skriver:

En av de Dark Horses som finns i den iranska situationen är den uppblomstring av det persiska kulturarvet och zoroastrismen som har utvecklats i Iran under de senaste decennierna, även om regimen har försökt att hålla denna rörelse nere. Och just med det persiska kulturarvet är Iran något speciellt bland de islamiska länderna, eftersom det är det enda islamiska land där det inte lyckades att trycka ner eller utrota det för-islamiska kulturmedvetandet. Dessutom betraktar många perser islam som ett främmande element, infört av arabiska överherrar och deras ockupationstrupper.
Snaphanen skriver om det okända Iran, “Korans are being burned”:
Det innebär alltid en viss risk att återge en berättelse om de "verkliga" förhållanden som påstås härska i ett avlägset land, obemärkt av västerlänningar. Är detta land Iran, där det för närvarande råder kaosliknande tillstånd, och där information och kanske desinformation utan tvekan är en del av konflikten, är vaksamhet en nödvändighet. Fascinerande är det dock att höra om detta dolda pre-islamiska Persien, men på längre sikt måste en skeptisk västerlänning kräva att se det manifestera sig tydligt, om vi ska ha tilltro till den uppbackning som dissidenten i den här artikeln ger den:
Mullahs Cannot Stop the Persian Reawakening
Det finns i själva verket två Iran, och det för de flesta amerikaner mindre kända genomgår en renässans som de styrande iranska mullorna fruktar mest av allt. Om perserna blir väckta till sin identitet som barn till Cyrus den store, som skrev mänsklighetens första stadga om mänskliga rättigheter, kommer dessa förtryckande regimer att störta i domino-stil. Förutom i Iran är det persiska kulturarvet inbäddat i Irak och Afghanistan, och skulle det upptändas kan det inträffa en revoluton av oerhörd omfattning.

Min nya vän och före detta muslim, som jag kommer att kalla Babak Iran, berättade för mig att koraner håller på att brännas i Iran, och att det finns en stark strömning till zoroastrismens filosofi. Denne man visade mig det hängsmycke han nu bär, en symbol för den uråldriga religionen (den är äldre än judendomen). Denna symbol, som bars av många i paraden i New York City, kan ses på persianparade.org. På slide # 24 i 2009-paraden kan man se många vackra persiska kvinnor som Neda.

Det har sagts att president Obamas tal till Iran i mars är det som gett bränsle till de nuvarande oroligheterna.

Jag kan meddela att iranierna är rasande över budskapet, liksom jag själv är. Iranier anser inte att den islamiska regimen i Iran är deras regering. De ser den som en ockupationsarmé av muslimska mördare, fast beslutna att förstöra det som Muhammad och hans mördare inte kunnat göra under 1400 år. Mullorna har gjort allt de kan för att hindra människor från att fira norooz och ett dussin andra festligheter såsom Charshanbeh soori (eldfesten) under de senaste 30 åren. De hatar och försöker förstöra den iranska kulturen, liksom de gjorde i alla andra tidigare kända muslimska länder. Men ju mer de försöker stoppa de många högtiderna i Iran desto mer står folk emot.

Min vän skickade också ytterligare bevis och citat som de traditionella medierna och vår regering naturligtvis har ignorerat:

"... vi dyrkar inte Iran vi dyrkar Allah, för patriotism är ett annat namn för hedendom, jag säger låt detta land (Iran) brinna. Jag säger, låt detta land gå upp i rök, förutsatt att islam triumferar i resten av världen." Ruhollah Musavi Khomeini
Man förstår varifrån president Ahmadinejad fått sina visioner om världens undergång.

Från
Hodja: Politiskt korrekt folkmord:
Då Iran för många år sedan började utveckla en atombomb, varnade de politiskt korrekta mot ett militärt ingripande, eftersom det skulle vara oansvarigt att inte först uttömma alla möjligheter till dialog.

Idag ligger Iran närmare att ha en atombomb än någonsin, Israel har för länge sedan raderats från alla iranska kartor, och i maj provsköt Iran en mellandistansraket som kan nå den judiska staten. Men de politiskt korrekta forsätter att motsätta sig militärt ingripande, för nu kan Iran ändå inte längre hindras från att bli en kärnvapenmakt. Så det är mer ansvarsfullt att leva med den kommande atom-terrorbalansen, låter det.

När Israel senare blir förstört av en iransk kärnvapenattack, kommer de politiskt korrekta att kalla folkmordet för självförvållat genom att hänvisa till judarnas bristande dialogvilja.

Ingen annan stat än Israel förvägras rätten att försvara sig själv mot utplåning, för antisemitismen fortsätter att trivas - sedan Hitlers Förintelse har den endast blivit täckt av en tunn hinna politisk korrekthet.
- - -
Läs också
Document.no som enormt förtjänstfullt följt och följer händelserna i Iran!



Bild: Iranska flickor i New York

lördag 27 juni 2009

20 år sedan Järnridåns fall

Det är många som velat ta på sig äran för Järnridåns fall, men hedras den som hedras bör:

Ett tiotal stats- och regeringschefer deltog i en ceremoni i Budapest för att uppmärksamma de händelser som ledde fram till slutet på kalla krigets uppdelning av Europa, skriver SvD.

- I alla tyskars namn vill jag tacka ungrarna för deras mod och deras solidaritet mot östtyskarna 1989, sade den tyske presidenten Horst Köhler.

Den 27 juni 1989 klippte Ungerns utrikesminister Gyula Horn och hans österrikiske kollega Alois Mock symboliskt av en bit av det taggtrådsstängsel som skilde länderna åt; en del av Järnridån mellan öst och väst.

Ett par månader senare, den 19 augusti, öppnade de ungerska myndigheterna gränsen till Österrike i tre timmar så att omkring 600 östtyskar som deltog i en fredspicknick vid gränsen kunde ta sig över till väst. Det blev inledningen till en häpnadsväckande politisk utveckling. Några månader senare hade alla kommunistregimer i Östeuropa - utom i Jugoslavien och Albanien - fallit.

Tidigare inlägg om Ungern:

Budapest on the Globalization Express
Politiskt überkorrekt om Ungern
De röda styr fortfarande Centraleuropa?

fredag 26 juni 2009

Burkan- ett falskt problem och en falsk lösning

Frankrikes president Sarkozy sa ganska otippat i det franska parlamentet den 22 juni i år, angående en föreslagen utredning, "att burkan inte är välkommen på det franska republikanska territoriet."

Skälet skulle vara att burkan är ett tecken på kvinnans underkastelse och inte en religiös symbol. Enligt förslaget ska användandet av den muslimska burkan begränsas. Man antog förslaget som ursprungligen lades fram av vänstern och utredningen ska vara klar om ett halvår.

Redan nu finns det kritiska röster mot förslaget och kvinnors utsatthet är slagträet som Human Rights Watch använder sig av.

Att Europa ska islamiseras och kvinnor vill ha burka och annan muslimsk klädsel, det vet vi redan.

Men varför är det kvinnor som vurmar för förtryckande seder och religiösa krav på kvinnans underordning och stöder särkrav för kvinnor i ett fritt land?


“De som föreslagit utredningen vill att bärandet av burkan ska begränsas i Frankrike. 32 parlamentariker, både vänster och höger, ska nu utreda burkans roll, vara och icke vara. Kommittén förväntas meddela vad den kommit fram till om ett halvår.

Kritiken från människorättsorganisationer är redan skarp:

Att förbjuda burkan kommer inte att ge kvinnor större frihet. Det kommer bara att stigmatisera och marginalisera de kvinnor som bär den, säger Jean-Marie Fardeau på den USA-baserade organisationen Human Rights Watchs Pariskontor.

TT-AFP”

Burka-utredning görs i Frankrike, DN



Den franska bloggen Gallia-Watch tar en artikel av franska journalisten Yves Daoudal till hjälp för att resonera runt utredningen av burkor i Franrike; 'Oavsett om muslimska kvinnor får eller inte får bära burka så är de islamister, och kanske blir än mer fanatiska om man förbjuder dem att bära sin religiösa klädsel.'

Tanken är intressant, men jag kan inte förstå att man inte förbjuder människor att isolera sig och dra sig undan öppenheten. Att man ger dem rättigheter att maskera sig i ett demokratiskt samhälle, och att deras särkrav på upphöjdheten som muslimer understöds och ses som en god integrering och som ett välkommet inslag i Europa.

Att man låter dem försvåra på arbetsplatser genom att de bär en opraktisk, ohygienisk och mycket smittbärande klädsel, samt att de religiösa sederna tvingar dem till plikter som hindrar dem att utföra sina arbeten säkert och tryggt och förhindrar dem att finnas på plats under dagens arbetstimmar.

Religionen islam är numera ett skäl till förtidspension i Norden, och det är obegripligt att en religion numera ska räknas som en sjukdom och tas som intäkt för en rätt att slippa arbeta i sekulära länder.

Gallia-Watch, liksom många andra bloggare, anser att det är den muslimska invandringen som är den verkliga problematiken, och jag håller med. Men samtidigt är det oerhört viktigt att markera att man inte accepterar synen på kvinnan inom islam och den muslimska synen på sig själv som några som måste skyddas från de otrogna och att de har rätt att skapa ett parallellt samhälle på grund av sin egen religiösa förträfflighet. En rätt som Allah gett dem, enligt dem själva.

Och islam och de muslimska kvinnornas klädsel har varit uppe till debatt många gånger i Frankrike, både slöjan och burkan har ifrågasatts. I juli förra året skrev 'Le Monde' om en kvinna i burka som nekats medborgarskap:

"Frankrike har nekat medborgarskap till en kvinna klädd i burka, med motiveringen att hennes radikala praktik av islam inte är förenlig med franska värderingar som jämlikhet mellan könen.
Fallet blåser nytt liv i debatten om islam i Frankrike - frågan är hur den sekulära franska staten ska förhålla sig till religionsfriheten."

Burka hindrar franskt medborgarskap, Expressen

Den muslimska slöjan används i Frankrike som en del av konsten:

"Ett gigantiskt muslimskt huvuddok i glas ska täcka Louvrens nya flygel för islamisk konst. "Slöjan", som den kallas, ses som det djärvaste bidraget till världens mest besökta museer sedan I M Peis glaspyramid. SvD

Slöjan, som förbjuds i franska skolor, är tydligen ändå en viktig del av den muslimska kulturen, och så till den grad att Mario Bellini talar om "en scarf som bärs upp av vinden". Allt med avsikten att inte täcka Cour Visconti utan låta ljuset komma in och fasaderna vara synliga från de nya lokalerna. Rudy Ricciotti betonar vikten av att visa upp muslimernas närvaro i Frankrike."

Det borde väl finnas något annat som man kan symbolisera den muslimska kulturen med, än med en huvudduk som är en symbol för kvinnans underordning under mannen, skrev jag i juli 2008, och har inte ändrat åsikt sedan dess.

Gallia-Watch om 'Burkan-ett falskt problem, en falsk lösning':

“My previous post mentioned the position taken by Nicolas Sarkozy on the burqa – the full-length covering worn by some Muslim women. His position was a critical moment in his June 22 address to Congress:

“The burqa will not be welcome on the territory of the Republic…”

In its forcefulness and its pro-Western outlook his latest remark, stating clearly that such a garment has no place on French territory because it symbolizes the degraded status of women, runs counter to his previous remark on a similar subject. The French press has had numerous articles on this recent toughening of his earlier, more liberal attitude. Many applaud his courage. But, the burqa is much more than a question of a woman’s place in society, be it Muslim or French. It is, rather, the visible evidence of an unpleasant truth.

It is interesting to note that the original initiative for a law banning the burqa came from the Communists.

Once again, I turn to Yves Daoudal’s weekly journal Nº 41, for a general summary of the situation:

The Communist mayor of Vénissieux, André Gérin, requested the formation of a parliamentary committee to study the wearing of the burqa and the niqab in the street, making no attempt to disguise his intention of passing legislation that bans such garments in public places. Two other Communist deputies, 7 Socialists, 43 UMP party members, 3 members of the Nouveau Centre, and 3 independents followed suit. Then, other UMP deputies joined in.


The article speaks of the stormy debate triggered by the actions of the deputies, and of Sarkozy’s volte-face:

This is the same Sarkozy who, on June 6, had declared himself to be in “complete agreement” with Barack Obama, who had said in Cairo: (min länkning)

“Likewise, it is important for Western countries to avoid preventing Muslims from practicing their religion as they so choose, for example, by dictating what Muslim women can wear.”

(…) The first thing one observes is that these deputies, who represent the entire political spectrum, having hooked up with a committed Stalinist, are all worried about a phenomenon that their own parties have engendered. For when they were in power, it was these parties that opened wide the flood gates to immigration, that pushed and continue to push immigration, that sang in every key about how immigration was France’s good fortune, and that demonized the patriots who warned about the dangers France would face, and that justified laws that dragged anyone who criticized Islam before the courts, and that never cease to clamor for non-discrimination…

But wait a minute. Of course it is discriminatory to forbid women from dressing according to their belief… And to those who say that these women are forced to dress this way and need to be liberated, it is easy to respond that many of these women do it voluntarily, the best proof of this being that many of them are ethnic Frenchwomen who “converted”. And those women all tell the same story of how they met a Muslim man, and began by wearing a scarf, then the hijab, then the niqab, as they gradually progressed into Islamic law…

The fact of the matter is that we are seeing more and more burqas and niqabs in our streets, as in the Maghreb or in Egypt, where, only a few years ago, we hardly saw more of them than in France.


Note: He is saying that there are more burqas and niqabs in North Africa and Egypt than there were a few years ago, something I was not aware of.

The debate is ridiculous. As ridiculous as the ban on hoods in street demonstrations. The decree banning hoods was passed last Saturday, in the middle of the debate on the burqa. More and more laws that serve no purpose are piling up. Because French law has always explicitly banned the wearing of anything that masks the face, except during a carnival. Therefore the law has always banned the wearing of niqabs and burqas. If you don’t want to see hoods or burqas, you have only to enforce the law…

Note: The hoods he refers to are those frightening face coverings worn by rioters.

He goes on to explain that Jean-Marie Le Pen is the only one he knows of to have pointed this out.

We all know Jean-Marie Le Pen’s opinion on this subject, because he has expressed it many times: the increase in the number of veiled women indicates to everyone the progression of immigration on our territory.

This opinion takes on special meaning today. Because these deputies who no longer want to see niqabs or burqas have no intention of defending French identity. They are immigrationists. Their goal, hidden under the cover of an all-purpose “laïcité”, is just that – to hide the progression of the most Islamist immigration and the most radical form of Islam.

And they don’t run out of steam when it comes to calling for respect for “laïcité”, when they are the very ones who finance the mosques (…)

If we forbid women to wear the niqab, they will stop, but they will still be on our soil. It is better to know whom you are dealing with, both in this case, and in general.

The habit does not make the monk, but the proverb can be reversed: one can be a monk without the habit. Women without their niqab will still be Islamists, and even more so since they will feel persecuted.

This is typical of a false problem to which are brought false solutions, based on false principles.

The real problem is one of Islamic immigration. As my good friend Marshall de la Palice says: as long as there is Islamic immigration, there will be a progression of Islamism. Closing your eyes to the truth by banning the niqab changes nothing.

Therefore, it is urgent that immigration be stopped. And it is urgent to stop the false dogma repeated everywhere that Islam is “a religion like the others” and that we must respect it “like the others”. The political leaders ought to have at least enough curiosity to ponder what Islam really is. The bishops and the priests too, who participate fully in this illusion of a “religion like the others”, and who deceive the Catholic faithful. The bishops’ job is not to participate in the inauguration of mosques, but to convert the Muslims.


French readers can consult Jean-Marie Le Pen’s video from his “journal de bord”. The part about the burqa starts approximately 3 minutes 40 seconds into the discussion.

An English-language discussion on the story can be found at Lawrence Auster’s VFR.

Illustration from Le Point.

The Burqa - False Problem, False Solutions, Gallia-Watch



Läs också på Kulturvänster blir pophöger om Sverige:

Mänskliga rättigheter och människors lika villkor, på vems villkor?

Slöja, burka och nikab

Libyens Gaddafi vill ha kvinnlig kulturell världsrevolution


Appropå islam och jämställdhet: MX:s version av Fru Gårman-Rinkeby Edition

Alla stjärnor har ju någon mysko religion nu för tiden

Bild: en annan konvertit, Prince Charles

Michael Jackson var en "enastående artist" säger president Obama som också bröt med det allmänna smickret genom att säga att vissa inslag i Jacksons liv var "sorgliga och tragiska".

Ja, nog fanns det underligheter.


Läs vidare här >>

Hand- fot- och halshuggning

Ännu en flickskola har sprängts i Pakistan, i enlighet med sharialagarna som utestänger kvinnor från det offentliga livet och från att utbilda sig.

Även i Somalia (och Sverige) pågår Global Jihad. Den islamistiska rebellgruppen al-Shabab i Somalia högg av en hand och en fot på fyra tonåringar igår. Ungdomarna anklagades för att ha stulit mobiltelefoner och vapen.

Det var inte första gången de vedervärdiga sharialagarna tillämpades. För en tid sen nåddes vi av en beskrivning av hur en svensk shejk hugger av tjuvens hand:

Tusentals personer tittade på när mannen fick sin ena hand avhuggen på en mindre fotbollsplan. Bredvid den avlägsnade handen placerades sedan en Koran.

Shejk Fuad Mohamed Qalaf från Rinkeby medverkade också när en 13-årig flicka stenades till döds. Omkring tio svenska medborgare finns bland de stridande islamisterna i Somalia.

Vi har sett tillräckligt av "svenskar" som ägnar sig åt terrorverksamhet i utlandet. Moskéer som kommandocentraler för terrorism måste motarbetas. Hjärntvätt av skolbarn kan inte accepteras.

Runtom i Europa övertar muslimska "ungdomar" makten över hela stadsdelar, ja till och med hela städer. Polisen står maktlös därför att på dessa platser är det sharia-lagar som gäller. ”Där är ditt land och här är mitt land... alltså det dina politiker så givmilt har gett mig. Och i mitt land visar du dig på mina betingelser, även om det tidigare var ditt.”

De muslimska gängen skiljer sig från "vanliga" ungdomsgäng därför att de har en religion i ryggen som ger dem en stark känsla av "rättfärdighet" emot icke-muslimer. För en tid sedan avslöjades att en imam i Londons mest kända moské förespråkar hand- och halshuggning. "Döda dem" skränade han hatiskt, "piska dem".

Slutsats: släpp inte in fler muslimska "flyktingar".

Iran. Nu och då ...



Översättning: Och nästa julkort för gisslan lyder... i denna glada tid för de ödmjuka, på era vägnar vänder jag min kind till. Vänliga hälsningar Jimmy Carter.

Dry Bones minns: "Dagens Golden Oldie är från 1979.

Jag gjorde denna karikatyr för trettio år sedan.
Den islamiska revolutionen hade just ägt rum. Iranska studenter hade gått ut på gatorna för att demonstrera ... och sedan, den 4 november 1979 invaderade de "Muslimska Student Anhängarna av Imamens Linje" den amerikanska ambassadens område och tillfångatog dess personal. 63 amerikanska diplomater och tre andra amerikanska medborgare hade tagits som gisslan. Vid tiden då jag gjorde denna karikatyr hade de hållits som gisslan i nästan två månader. Det var i december 1979, den månad då Ayatollah Khomeini blev "Supreme Leader" i Iran. Otroligt, då valde president Jimmy Carter att inte göra någonting. Det var jultid, i teckningen förlöjligade jag Carter's julbudskap till gisslan. Carters eftergifter belönade honom med ringaktning från dem han försökte blidka. Iranierna släppte gisslan minuten efter att Ronald Regan svor ämbetseden (efter att ha mosat Carters försök till en andra mandatperiod).

Trettio år har nu passerat. Iranska studenter demonstrerar återigen på gatorna. Jimmy Carter är här i regionen, och predikar fortfarande eftergifter. Ledaren för de islamistiska studenter som tog den amerikanska ambassaden år 1979, är idag Irans president Ahmadinejad. Och jag ritar fortfarande Dry Bones."

Tack för tipset Garm, som skriver: Dry Bones minns vad han tecknade för trettio års sedan, och nämner vilken position en av de unga demonstranterna har idag, samt vilken fd amerikansk president som för närvarande befinner sig i faggorna... Det skulle vara roande om det inte var så tragiskt.

torsdag 25 juni 2009

Sharia infiltrerar tyska domstolar

Återigen har en tysk domstol dömt med hänvisning till sharia (islamisk lag), som främst främjar kränkning av kvinnor, hat och våld.

Senast kontaktade Lisa, en tyska kvinna på 46 år och gift med en egyptier, polisen och sökte skydd för sig själv och sin 17-åriga dotter från angrepp från sin man. Magdi, Lisas make, hotade att döda deras dotter, som hade blivit våldtagen av en man. Magdi, en praktiserande muslim, anser att hans dotter begått "zena" (hor). Han berättade för sin fru att han hade alltid varit misstänksam mot sin dotter som hade haft en hemlig tyska pojkvän. Lisa sökte skilsmässa från sin man och begärde utvisning av honom.

Domaren, Matthias Rau, avgjorde vid en domstol i Hannover, Tyskland, (den 21 januari 2009) att Lisa var tvungen att vänta minst ett år innan hon var lagligen skild, och att hennes man inte kunde deporteras. "Han måste återuppfostras i hopp om att han kommer att avvisa den islamiska förståelsen av "zena", sade domaren.

I en intervju i tysk radio, NDR, den 18 Februari 2009, sade Rau: "Sharia likställer våldtäkt med äktenskapsbrott, zena, och offren - kvinnor - straffas ofta i stället för att lagföra brottslingarna och döma dem."

Läs vidare här (danska) eller här (engelska)

onsdag 24 juni 2009

Religion som täckmantel

Naiva media och politiker bortförklarar gärna islams heliga krig. De avslöjade attentaten mot de svenska och norska ambassaderna i Islamabad har "inrikespolitiska motiv" säger svenska UD, som också meddelar att Sverige inte vill ge asyl på sin ambassad i Teheran till iranska demonstranter. Dessa är ju gud bevares kritiska till islam vilket ju inte är politiskt halal i Sverige. Samtidigt väller det in fundamentalistiska irakier och somalier. De politiska eliterna är inställda på kulturellt självmord.

Indien vägrar låta USA undersöka religionsfrihet, och de gör de helt rätt i. Efter president Obamas hyllning till islam i Kairo kan man inte vänta sig annat än att religionsfriheten som vanligt skulle användas som täckmantel för islamisering.

Glöm inte att Indien var ockuperat av islam i 800 år (liksom Spanien var det i 800 år och Balkanhalvön i 500 år). De vet vad det handlar om till skillnad från naiva västerlänningar. Muslimska terrorister som dödar civila i Kashmir och Indien, det är en urgammal historia. Fortfarande är en del av Indien ockuperad, nämligen Pakistan där Gandharariket låg, något som är utsuddat ur pakistaniernas medvetande och skolböcker.

Det finns stora skillnader i mentalitet, inte minst i fråga om medkänsla:

"När det sker en naturkatastrof i muslimska länder, som till exempel tsunamin i Indonesien eller jordbävningen i Kashmir, skyndar den kristna världen till från alla håll för att hjälpa, och det gör för övrigt resten av den civiliserade (läs: icke-muslimska) världen också. Indien erbjöd till exempel Pakistan hjälp efter jordbävningen i Kashmir och Israel erbjöd Iran hjälp efter jordbävningar där.

Men när det sker en naturkatastrof i den kristna världen, som t ex jordbävningen i Italien, då firar muslimerna det och ber Allah om mer av samma sort."

Kulturrelativism och mångkulturalism à la Obama möjliggör en grad av religionsfrihet som överstiger vad som behövs för personlig religionsfrihet och leder till bildandet av organisationer som syftar till att underminera europeiska sekulära och kristna värderingar.

Bild: gudinnan Saraswati

måndag 22 juni 2009

"Islam gör dig fri!"

Otaliga gånger vi hört att islam är "fredens religion." Nu har det kommit en rolig variant:

I Tyskland har islamvänner startat en uppklistringsaktion. Ett meddelande i postkortstorlek förespråkar att "Islam macht frei" (islam gör dig fri).

Med detta budskap, är det är helt utmärkt aktion! Verkligen ett fynd!

För vem känner inte till denna slogan från det senaste kriget. Det var de ord som först mötte de fångar som Hitlers folk placerade i koncentrationslägren. Orden stod över porten som ett slags välkomnande, som slog mot dem som ett hån!


Den frihet fångarna knogade sig till i slavarbete var den eviga vilan.

Analogt är dhimmiernas arbete något i samma stil för att betala och underhålla de snyltande främmande arbetsodugliga och -ovilliga personerna.

Spydpigen

söndag 21 juni 2009

Barnporrmisstänkt tysk socialdemokrat blir pirat

Internetcensur är naturligtvis fel, men det verkar vara ett ganska blandat sällskap, de som pratar om ett fritt internet. Den tyske socialdemokratiske parlamentarikern Jörg Tauss byter tillhörighet till det tyska Piratpartiet. Tauss vill inte ha internetcensur mot barnpornografi.

Piratpartiet välkomnar pedofiler:

DN skriver om hur Falkvinge i Piratpartiet välkomnar en tysk politiker som är under utredning för barnpornografi. Han är inte dömd än, men Falkvinge säger följande:

-Han är inte dömd för något och oavsett det så handlar det om en ledamot (för Piratenpartei) i tyska Bundestag, säger Falkvinge

Alltså; hans position i ett nationellt parlament är viktigare än eventuella barnpornografiska brott.

DN.se: Vilka är välkomna som medlemmar i det svenska piratpartiet?

- Människor som överrensstämmer med våra ideal. Personer med främlingsfientliga ideal skulle inte passa i piratpartiet.

Men barnpornografi verkar de alltså inte ha några problem med…
Partiledaren Falkvinge säger också:

- Jag tycker det är jättekul att parlamentariker väljer att flytta över till piratpartiet när deras partier inte lever upp till deras ideal.

Ideal? Piratpartiet börjar få ett imageproblem. Och i Tyskland misstänker jag att de bara kommer att få en promille av rösterna.

Falkvinges slentrianmässiga PK-snack om "främlingsfientliga" måste också ifrågasättas.

Det är ju främst för att strypa politiska dissidenter som EU är intresserat av att kontrollera internet genom sitt teledatalagringsdirektiv. Det är inte amerikanska filmbolag som klagar på fildelande ungdomar som är det stora hotet mot yttrandefriheten.

Kommissarierna i Bryssel, uppenbarligen mellanhänder för dunkla krafter, har uttryckligen deklarerat att de vill öka invandringen från Afrika och Asien. Att censurera internet och ålägga journalister självcensur är en metod att genomföra detta mot de europeiska folkens vilja.


Om Piratpartiet verkligen menar allvar med sin kritik av övervakningssamhället borde de således inte motarbeta invandringskritiker och islamkritiker, dvs Sverigedemokraterna. Högtravande tal är inget värt om man försummar den viktigaste frågan som hotas av censuren. Det börjar likna stalinism i EU när man försöker straffa innehavarna av politiskt inkorrekta åsikter.

För övrigt är det inte "främlingsfientligt" att kritisera islam, eller för den delen kritisera invandringen av muslimer. Det är sunt förnuft, det är att se om sitt hus. Det finns uppemot 1500 miljoner muslimer i världen jämfört med några få miljoner svenskar. Med nuvarande politik kommer Sverige att bli islamiskt i framtiden.



Roland Poirier Martinsson beskriver piratpartiet i SvD:
"På samma nivå profilerar sig nu ett knippe högljudda debattörer i ett tonläge som påminner om barn som för kittlingens skull försöker övertyga varandra om att det finns ett spöke i garderoben. EU och svenska staten driver igenom lagar som leder till internets undergång! De vill stänga av dig från internet! Demokratin dödas! Kreativiteten kvävs! Livet mäts, vägs och snart kommer de efter dig!

Varsågoda, en postmodern masspsykos iscensatt genom sociala medier."
En träffande beskrivning av piratpartisterna, men han undervärderar hoten mot yttrandefriheten. Antag att han skulle vilja kritisera islam och invandring? Han skulle nog först överväga att uppträda anonymt för att inte råka illa ut. Pornografers och fildelares problem är små jämfört med de problem för demokratin det skulle bli om dissidenter blev tvungna att skicka brev med snigelpost igen.

Läs UltraV:s kommentar nedan!

Demonstration utan slöjor

Nästan 200 personer demonstrerade under söndagen på Stortorget i Malmö – mot våldet i Iran och för en demokratisering av landet. Även den svenska regeringen fick hård kritik. Bland annat krävdes att utrikesminister Carl Bildt ska fördöma den iranska regimen och att Irans ambassadör i Sverige kastas ut.

Sveriges riksdagspartier stöder samtliga Irans islamistiska regim. Sveriges riksdag har en ledamot som är iransk spion, men ingen av hans kollegor vill avslöja honom. Här är några av de saker han misstänks för:

Inför valet 2006 bedrev han valrörelse utanför moskén i Jakobsberg och mutade väljare att rösta på honom. Pengarna kom troligen från Iran.

Innan han blev riksdagsman hade han sålt falska pass till iranier i Sverige. Han har också bedrivit flyktingspionage mot iranier som flytt regimen genom att falskt utge sig för att vara advokat.

En period var han gift med flera kvinnor samtidigt. Listan kan göras längre. Läs mer här

Arabiska attityder

Hur kommer det sig att islam kan ta normala människor och förvandla dem till mördar-robotar som är obevekligt inställda på jihad? En berättigad fråga, inte bara med tanke på attentatet i New York den 11 september 2001, utan på hela islams snart 1400-åriga historia.

Ett par ledtrådar kan man hitta i Raphael Patai's bok The Arab Mind, utgiven år 1973 då den "politiska korrektheten" ännu inte riktigt hade slagit igenom. Från Faith Freedom:

Patai säger, "Minsta vardagliga händelse eller aktivitet anses bero på Allah's personliga beslut." Ett annat namn för detta är "fatalism". Allah ger, säger de, så varför arbeta? När allt kommer omkring är ingenting under din kontroll (även om du uppnår Paradiset), och det spelar ingen roll om du vill något, älska något, eller vill förbättra dig själv. Inshallah!

Detta är den mekanism genom vilken islam kväver och föröder mänskliga sinnen. Få verkar veta att islamisterna formellt bannlyste förnuft och filosofi ca år 900 och förbjöd sina medborgare att tänka utanför den islamiska rutan.

Hur ett sinne fungerar beror på de idéer som föder det. Notera hur Saudiarabien fortfarande är beroende av västerlänningar för att få sin olja ur den egna marken och exporteras. Saudierna borde ha möjlighet att hantera alla aspekter av sin egen oljeproduktion. Men du är bara så bra som de idéer du har. Arabiska samhällen kallas inte "stillastående Östern" för ingenting.

Ett annat sådant anti-västligt element är benägenheten att personalisera problem. Denna mentala process orsakar arabiska länder att hysa den åsikten att tekniska svårigheter att lära sig och anta delar av västerländska civilisationen, i stället för att vara en del av kunskap och kompetens, är ett resultat av mänsklig illvilja.

Som vi vet är arab-islamister medvetna om sin ömkansvärda lott, och projekterar sedan sin skuld och fientlighet på oss. De anklagar oss för allt som frikänner dem från ansvar och därmed från varje möjlighet till förändring. De känner att själva existensen av kulturen i västs civilisation hotar islam i sig; den skakar om dessa totalt osäkra människor och får dem att frukta metafysisk bortglömdhet. Deras hat mot oss står i direkt proportion till deras rädsla.

En sammanfattning:

1 - överdrifter och upprepningar
2 - ord i stället för handling
3 - determinism och fatalism
4 - slösaktighet som leder till utarmning
5 - brist på eget ansvarstagande
6 - förakt för manuellt arbete (konstruktion, jordbruk, etc)
7 - benägenhet att göra problem personliga för att demonisera motståndaren

fredag 19 juni 2009

Västvärldens farligaste vandringshistoria


Bild: Möllevångstorget i Malmö sommaren 2007, Hizbollah demonstrerar

Nicolai Sennels gör upp med tidens farligaste vandringshistoria: att integrationen går framåt.

"Som före detta psykolog i Köpenhamns kommun har det alltid varit en gåta för mig, att vänsterns och en rad borgerliga integrationsministrars ogrundade påstående om integrationens långsamma, men säkra framgång, lever i bästa välmående. Denna vandringshistoria har tyvärr fått samma sanningsvärde som ordspråket att tiden läker alla sår. För det gör ju tiden som bekant inte alltid: Efter långa gräl slutar det för många med skilsmässa, och efter ett övertygande antal trafikolyckor blir fatala vägkorsningar lyckligtvis nerlagda.

I verkligheten ...

Här är ett urval från verkligheten: LO och Rockwoolfonden är överens om att parallella invandrarsamhällen växer fram i en lång rad danska städer. Enligt Köpenhamns polis steg andelen invandrare bland unga brottslingar i huvudstaden med 20 procent under 2008. Andra generationens invandrare är nästan dubbelt så kriminella som generationen innan. Nationalbanken räknade förra året fram att en icke-västerländsk invandrare i genomsnitt kostar den danska staten 2 miljoner kronor enbart beroende på bristande deltagande på arbetsmarknaden. En Catinét-undersökning visade år 2006 att bara 14 procent av de här boende muslimerna känner sig som danskar och demokrater. Budgeten för socialt arbete i det oroliga Nørrebro rundar 220 miljoner kronor innan jul, och skattebetalarna har redan blivit varskodda om högre kostnader nästa år. Och en CEPOS-rapport nyligen dokumenterar att muslimer som är födda och uppfödda i Danmark, har precis lika mycket motstånd mot yttrandefrihet och demokrati, som muslimska invandrare som är födda och uppfödda i muslimska länder. Hm.

...
Vandringshistorien om att integrationen går lugnt och stadigt framåt, kan visa sig vara västvärldens mest farliga i sitt slag, så det är dags att vi gör upp med den. Integrationsoptimisterna har inte belägg för sina påståenden, men genom att framföra dem gör de sig skyldiga (på gränsen till det kriminella) till en sprängfarlig utveckling, där den enda fredliga lösningen kan bli att vi betalar dåligt integrerade invandrare för att utvandra."



Läs också Monokulturs fenomenala analys av liberalisters och marxisters försök att bortförklara fakta. De är av samma deg därför att de anser människan för att vara rent homo economicus, och avvisar kultur som motivation för människans beteende.

onsdag 17 juni 2009

Dolda kameran i högprofilerad engelsk moské

Från Ulla Nørtoft Thomsen

Wilders vill stänga radikala moskéer och kasta ut galna muslimer hals över huvud, hellre i dag än i morgon? Här ser du varför:




tisdag 16 juni 2009

Det muslimska Nobelpriset



Obamas tal i Kairo den 4 juni, har genererat mycket tänkande och tyckande runt om i världen. Muslimer är nöjda och de vet att de har USA:s president på sin sida, som i en liten ask, som det brukar heta. Dit de förmodligen kan peta honom när de vill och om han nu skulle få för sig att kaxa upp sig.

Den som läst hans tal
vet att han glider avsevärt på sanningen om vår historia i sitt tal, dessutom gav han fantastiska löften, till de muslimska länderna, (som ska bekostas av… vem?)

Tyska bloggen Politically Incorrect kan inte avhålla sig från satirens skarpa vapen, och eftersom Obama talade om ett Nobelpris som en muslim lär ha vunnit, så är inte PI sämre än att de vet vilket Nobelpris som står på tur för muslimer att erövra, bokstavligt talat: det norska fredspriset!

“Und das Allerbeste: Der Friedensnobelpreis wird umbenannt in Islam-Nobelpreis, weil ja Islam auch Frieden™ bedeutet. Und er darf nur noch an Muslime verliehen werden. Erster Anwärter für die Vergabe ist natürlich Mr. President persönlich.”

“Och det bästa av allt: Nobels fredspris kommer att döpas om till Nobelpriset i islam, eftersom islam betyder fred ™. Och det får bara ges till muslimer. Första kandidaten till priset är, naturligtvis, Mr President personligen.”

Der Islam-Nobelpreis, PI


Läs också Nils Dackes; Obamas onda omen

Om hundar och statyer i islam

Många unga svenska muslimer kallas till förhörsliknande samtal med Säpo trots att de inte är misstänkta för något brott. "Jag känner mig personligen förödmjukad eftersom de försöker göra mig till tjallare." Men med lite kännedom om radikal islam är inte SÄPOs metod orimlig.

Läs vidare >>

måndag 15 juni 2009

Kristen skönhetsdrottning

Carrie Prejean blev av med titeln Miss California blev för att hon sagt att även om hon tyckte det var storartat att människor av samma kön kunde gifta sig, ansåg hon för egen del att äktenskapet skulle vara mellan en man och en kvinna.

Ett av motiven bakom kraven på att staten ska sanktionera homosexuella äktenskap är möjligheten till positiv särbehandling av homosexuella. Det vill säga att inskränka vad folk får tänka och tycka, vilket alltså Carrie Prejean råkade ut för.

Läs vad bloggen tidigare skrivit om Fröken Kalifornien här

* * *

Vad är skönhet? Fråga alla själar -
skönhet är varje överflöd, varje glöd, varje överfyllnad och varje stort armod;
skönhet är att vara sommaren trogen och naken intill hösten;
skönhet är papegojans fjäderskrud eller solnedgången som bebådar storm;
skönhet är ett skarpt drag och ett eget tonfall: det är jag,
skönhet är en stor förlust och ett tigande sorgetåg,
skönhet är solfjäderns lätta slag som väcker ödets fläkt;
skönhet är att vara vällustig som rosen eller att förlåta allting för att solen skiner;
skönhet är korset munken valt eller pärlbandet damen får av sin älskare,
skönhet är icke den tunna såsen i vilken diktare servera sig själva,
skönhet är att föra krig och söka lycka,
skönhet är att tjäna högre makter.

Edith Södergran

söndag 14 juni 2009

Plattityder och Naivitet: Obama's Kairo tal

Ahmadinejad blev "omvald" som Irans president. Begriper USAs president hur extremt farlig han är? Varsegoa, UltraV:s översättning av Plattityder och Naivitet: Obama's Kairo-tal

lördag 13 juni 2009

20 år för sent

Per Gudmundssons "Integration enligt Clint Eastwood" i Svenska Dagbladet är "ungefär så vågad man kan bli i en svensk tidning", skriver Snaphanen. På tio år har Sverige fått en miljon nya invånare vilket inneburit att samhörigheten mellan människorna vittrat bort. Underförstått, ideologin islam har gjort sitt intåg.

Läs vidare...

Expos och DN:s hets

Exposkribenten Lisa Bjurwald skrev i DN under rubriken ”Europa står passivt när hatet breder ut sig” om en paneuropeisk ”antiislamiseringskongress” som hållits i Köln.

Inger-Siv Mattsson har en del invändningar:

"Frk Bjurwald borde fråga sig vad som väckt detta – berättigade – hat. Hon tycks inte ha hört talas om det hat mot väst som manifesterades bl a i attacken mot WTC och i de blodiga attentaten i Madrid och London för några år sedan.
Det vore onekligen intressant om frk Bjurwald ville redogöra för hur hon ser på den människosyn, som dessa och andra angrepp på och attentat mot demokratin och de mänskliga rättigheterna ger uttryck för!
Jag ber att få citera Salman Rushdie som för ett tiotal år sedan konstaterade:
”Om 25 år kommer vi att undra varför vi i toleransens och acceptansens namn bakband våra händer, slet upp våra strupar och gav upp det västerländska samhället.”
Jag vill tillägga, vet Lisa Bjurvald vilka som hjältarna i detta sammanhang? Det var inte de 40 000 ligister som översvämmade gatorna i Köln, utan de stillsamma deltagarna i kongressen Pro Köln som protesterade mot att turkiska islamister ska bygga en megamoské.

Ruskigt att just tyskar uppträder som en mobb. Varför blev det en Hitler i Tyskland? Därför att dåtidens tyskar inte var individualister. Dessa svartklädda ungdomar som kallar sig för antifascister beter sig som nazister.

Våldsvänstern drar ut mot Pro Köln under slagorden "Solidaritet med muslimerna" och "Ned med Tyskland". Det viftas till och med med sovjetiska flaggor! På plakatet på bilden står "Har vi ingenting lärt av nazitiden?" På den frågan kan man svara ja, men inte som demonstranterna tänkt sig. Det är en masspsykos när folk går man ur huse för att mobba på det här viset. Till och med borgmästaren är ute och demonstrerar tillsammans med Antifa! Ett enormt grupptryck att visa upp sig på den "goda" sidan mot de "onda" som inte vill ha någon moské. Tyskarnas skuldkänsla för vad deras förfäder gjorde med judarna gräver deras egen grav.

Vad skriver den tyska pressen om vänsterhuliganernas stoppande av kongressen: "Seger för de demokratiska krafterna i denna stad" !?

"Filosemitisk" är en ärebetygelse i dessa dagar av stigande antisemitism

European Jewish Congress (EJC) oroar sig för de "främlingsfientliga" partier som valts in i Europaparlamentet.

Slutsatsen som EJC borde dra: Oroa er inte, vi är här för att skydda er. Och vad som gäller för "högern" i dessa dagar har inte någon likhet med den "nationella socialismen" på 1930-talet. Socialismen har klarat sig dåligt i valen till Europaparlamentet, där konservativa rättsstatliga förespråkare vunnit. De konservativa är inte "extrema", heller, men utgör en utmaning för Europeiska unionen, liksom för den islamiska invandringen och det ökande utmaningen från islam mot våra demokratier.

Judiska intressen, vilket har flera gånger visats genom vandalism och misshandel, har bara radikala islam att frukta, inte de europeiska högerpartierna. Paradoxalt nog kan det mycket väl visa sig att just de partier som orsakar oro i EJC, kommer att bli deras bästa vänner och beskyddare när konflikten mot radikal islam eskalerar.

För övrigt har Dansk Folkeparti blivit kosher-certifierad och tagits bort från EJCs lista över "rabiata grupper". Sverigedemokraterna och Wilders holländska frihetsparti borde rimligen stå på tur.

fredag 12 juni 2009

Libyens Gaddafi vill ha kvinnlig kulturell världsrevolution



“Den karismatiske och kontroversielle statsmannen höll talet i Roms konserthus på fredagen. Bland de tusentals kvinnorna från näringslivet, politiken och kulturvärlden fanns Italiens jämställdhetsminister Mara Carfagna, som lyssnade till Gaddafis ord om kvinnans situation i världen. Enligt den italienska nyhetsbyrån Ansa jämförde Gaddafi kvinnans ställning i den muslimska och arabiska världen med en möbel ”som kan flyttas omkring när man vill utan att någon frågar varför”.

Det behövs en kvinnlig revolution i världen, baserad på en kulturell revolution, lade han till.”

Gaddafi vill ha ”kvinnorevolution”, Sydsvenskan


Bild från MX Cartoons Jämlikhet ala Halal-tv


Tanken är god, Gaddafi, men muslimska kvinnor vill leva med islam och sharia, även i Sverige och då är tanken helt fel. Vi delar inte den grundläggande idén för någon slags revolution. Vi har haft vår egen i Europa och ska inte nu gå tillbaka tusen år för att fånga upp muslimska kvinnor som möjligen vill ha en revolution.

Dessutom anses den frihet vi har i väst vara en slags kolonialisering av muslimska länders kvinnor, etnocentrism och en kulturell imperialism, om vi berättar om vår livsstil, så tyvärr. Muslimska kvinnor får föra sin egen kamp, det kan inte bli en gemensam revolution byggd på kultur över världen, för vi kvinnor i väst ska inte dras ner i det kvinnoförakt som finns inom islam och lämna ifrån oss det vi redan vunnit. Inte heller ska vi acceptera det kvinnoförakt som muslimska kvinnor har mot oss västerländska kvinnor. Även i Sverige.




Muslimfeministisk agenda


Muslimska kvinnor vill själva sköta äktenskapsfrågor

Mänskliga rättigheter och människors lika villkor-på vems villkor?

Smedberg, Eva och Kopola Nelli, 2000, Delstudie 13, Kvinnors rättigheter, En översikt och en
fallstudie, Utrikesdepartementet, Enheten för Mellanöstern och Nordafrika, MENA-projektet, s.11- ff.

Halal-tv skymfat

Burka säkrar kvinnans hedern på lärarutbildning

Muslimer i Sverige väljer sharia

Har hedersmord funnits i Sverige?


Svenska feminister är medskyldiga till hedersmorden

Hedersrelaterat våld i ett Mellanösternperspektiv

Analys av polisens utbildningsmaterial om hedersrelaterat våld

Krav på att Sverige ska agera världssamvete vid barngiften

Muslimska kvinnor vägrar att anpassa sin klädsel

Muslimska kvinnors problem med sin religiösa klädsel


Religion som förtidspension

Solskyddsfaktorn



Kallaste sommarstarten på 50 år

Läs mer: Vår klara sol

Högsta mode

Värnplikten avskaffas i ett av Europas mest glesbefolkade länder men försvarsministern säger pompöst ”Sverige står inte passivt om ett land i EU angrips”.

Läs Säfflemannens suveräna sågning!

Regeringen mister en moralisk kompass

Det är problematiskt att den kristna falangen får minskad betydelse, skriver Dagen på tal om att Lars Leijonborg avgår som minister.

Minns lejonet Leijonborg när han "röt" åt den socialdemokratiska utrikesministern Freivalds för att hon hade stängt ner en Sverigedemokratisk hemsida för att den publicerat bilder på profeten Muhammed. Lite mer go' än i statsminister Reinfeldt som besöker halalslakterier.

Det behövs motvikter när röda, gröna och piratpartister skyr kyrkan som pesten och de så kallade Humanisterna hetsar mot kristendomen. Spola inte ut barnet med badvattnet, avvisa inte all religion bara för att islam är avskyvärd. Den "nya" humanismen är aggressiv och militantisk. Hellre än att idealisera mänskligheten smutskastar humanisterna Gud och angriper tron på Gud som den påstår är en mänsklig svaghet.

Roger Scruton skriver: "När jag nu ser tillbaka, måste mina föräldrars humanism varit en slags försvarsreaktion på de religiösa värdenas vägnar. De och deras samtidiga trodde att människan själv är källan till sina egna ideal och även föremål för dem. Det finns inget behov av Gud menade de, för att leva med föreställningen om ett bättre liv.

Alla värden som var knutna till de kristna kyrkorna är också tillgängliga för humanisten. Tro, hopp och barmhärtighet kan existera som mänskliga villkor, och det utan att man har fokus på något himmelskt: humanister kan bygga en tillvaro med kärlek till nästan, kan utöva dygder och tygla sig själva så de blir rättfärdiga, eftertänksamma, visa självbehärskning och vara modiga, sådant grekerna hade undervisat i långt innan kyrkan hade lagt sin skugga över människosinnet.

En humanist kan vara patriot, han kan tro på Jesus ord att "det finns ingen större kärlek än denna, att offra sitt liv för sin nästa." Han är fiende till falska uttalanden och eftergivande moral och långt mer ihärdig på moralens vägnar, eftersom han tror att det är det väsentligaste till förhärligandet av humanismen, och bevis på att vi kan vara källan till våra egna ideal."

Om Reinfeldts retorik skriver Claphaminstitutet att den är förvirrad:

"Reinfeldts uttalande nyligen om att ”religion och politik skall hållas isär” är intressant. Förutom att det avslöjar statsministerns bristfälliga politiska reflektion i ämnet, så reser det också en rad frågor. Vad är det som menas och vad är det som ska hållas isär?

När vi dessutom vet att Reinfeldt menar sig ha Ronald Reagan som politisk förebild, förstärks intrycket av förvirrad retorik från Reinfeldts sida. Knappat någon modern företrädare i någon modern demokrati har nämligen varit mer tydlig med att hänvisa till den kristna tron som bas för sitt politiskt agerande än just Reagan, faktiskt långt mer än George W. Bush.

Ett grundläggande misstag sker om man blandar ihop religion och religion i en enda kompott. De västerländska demokratierna har, som bekant, en bas i den kristna idétraditionen, ur vilka de också har vuxit fram.

Frågan är alltså vad Reinfeldt menar då han säger att religion och politik ska hållas isär? Tar han avstånd från sitt partis såväl äldre som senare historia?

Hur man än ser på förhållande religion och politik kommer man inte ifrån det som professor John H. Hallowell konstaterar i The Moral Foundation of Democracy, nämligen att det ”bakom varje politiskt system återfinns en dominerande uppfattning om människans natur och om meningen med mänsklig existens.”

Istället för att separera religion och politik, och förvisa kristendomen från det offentliga rummet, behöver politiken den kristna värdegrunden och etiken som inspiration, kompass och vägledning."

Reinfeldts sångkupp när han delade ut Polarpriset till Pink Floyd.

Rasism...øh bøh...?

Borgmästaren i Rotterdam Ahmed Aboutaleb (Arbetarpartiet) säger att han är chockad över det faktum att marockanska och antilleanska ungdomar som grips, har visat sig ha en mycket låg IQ. "Det är så lågt, säger han," att man inte kan göra särskilt mycket med dem. I tillägg finner man ofta en allvarlig typ av schizofreni bland marockanerna."

Bad News from the Netherlands via Hodjas blog

torsdag 11 juni 2009

Fritänkarna floppar

Det var med en viss förväntan jag gick in på den nya sajten Fritänkarna, "Humanistisk tankesmedja", men ack så besviken jag blev. Läs vidare här

onsdag 10 juni 2009

Komiskt om 'Messias Obama'

I mitt tycke, hejdlös komik från tyska bloggen Politically Incorrect om Obama.

En ‘upplevelse-konsert’ övas in och ska gå av stapeln i höst med premiär i Frankfurt, för att sedan turnera i Tyskland. Musikalen består av två delar, den första handlar om Obamas väg till Vita Huset, den andra delen handlar om valkampanjens tumult i Chicago. (Obama arbetade i Chicago som ung.)

Publiken ska sitta på särskilda ‘Perkussionstühlen’ och trumma med och vara lika entusiastiska som chicagoborna och återskapa euforin där. Förutom en sjungande president kommer Lady Michelle och Hillary Clinton vara med, gestaltade av skådespelare. Showen bär titeln-«Hope – Yes we can»

Tyvärr finns inga förhandstips om vad för politiskt korrekt musik som ska spegla Messias Obama, men bloggen PI har sina egna tips att dela med sig av:

„Knocking on Saddam’s door“
(Als Intro ein Saddam Hussein Gedächtnis-Medley)

„Don’t cry for me, Muslima“
(eine schöne Ballade für zwischendurch, in der Michelle das neueste Trendfarben-Kopftuch trägt)

„Talking like an Egyptian“
(als Bühnenbild die Universität von Kairo und die stramm-marschierende ägpytische Armee als Tanzgruppe, dazu ein politisch korrekter Text für den Weltfrieden™)

„Money Money Money“
(darf natürlich als Anspielung auf die Finanzkrise nicht fehlen, Mr. President könnte dazu im Abba-Rhythmus böse Bänker verprügeln)

„Dhimmy Jean“
(Michael Jackson ist zwar jetzt nicht mehr wirklich schwarz, aber die Musik passt doch sicher trotzdem ins Programm)

„Guantanamora“
(ein paar Latino Klänge zwischendurch mit tanzenden Terroristen – da haben die Zuschauer ordentlich was zu trommeln!)

„Ein bisschen Frieden, ein bisschen bescheuert“
(Natürlich, mindestens ein deutsches Lied muss mit da rein – und was wäre besser geeignet als Nicole’s Eurabision Gewinner?)

„Killing peace softly”
(Da ist dann wieder schunkeln angesagt, und die Leute können die Feuerzeuge raus holen)

„One Night in Bagdhad“
(Dann wird es wieder rhythmischer, wir nähern uns dem Finale)

„Highway to Hell“
(Der Text kann so bleiben! Zum Schluss noch mal was richtig rockiges. Trommeln nicht vergessen!)

(Gastbeitrag von Frank Furter)”

Yes, we can mitmachen! PI



Hur mycket av världens politik kan Obama orkestera och frälsa, egentligen?

För den intresserade har jag översatt Obamas tal på Kairo Universitet den 4 juni, till svenska och även Robert Spencers, amerikansk författare och islamkännare, kommentarer till Obamas tal:
Obamas tal i Kairo den 4 juni 2009, Långt och Läsvärt