torsdag 26 maj 2016

Tror Juncker att väl­jarna finner sig i att stämplas som poten­tiella nazis­ter?

EU-kom­missio­nens pres­i­dent Jean-Claude Juncker är en kuslig typ. Han tänker blockera varje parti från den nya högern att komma till makten, även Nor­bert Hofer om denne vunnit presidentvalet i Österrike. (Han förlorade valet på grund av valfusk, kan man ana Junckers finger där?)

Geert Wilders i Nederländerna och Marine le Pen i Frankrike kan känna sig uträknade. Viktor Orban i Ungern och Beata Szydlo i Polen hade tur som blev valda innan EU införde sin “rule of law mech­a­nism”, en bisarr lag som upphäver demokratin och förvandlar EU till en diktatur.

Det verkar som om eurokraterna är galet förskräckta över att det skulle hända igen att en Hitler skulle komma till makten genom demokratiska val, åtminstone kan man ana att det är deras motivering. Risken är liten, vem vill bygga koncentrationsläger i Europa? Den nya rasismen riktar sig ju mot européerna själva.

De kastar sten i glashus. De kom inte själva till makten genom demokratiska val, ingen har valt dem. Juncker må se ofarlig ut med sitt vinglas och röda näsa men förr eller senare kommer EU att ledas av en Stalin. Och om EU skulle söka medlemskap i EU skulle de få avslag.