söndag 13 februari 2011

"Vi vill inte ha samhällen inuti samhället"

Bild: flyktingar från Tunisien till den italienska ön Lampedusa. Varför flyr de nu när de fått frihet och blivit av med sin diktator Ben Ali? Varför bryter den nya regimen mot överenskommelsen om att förhindra illegal invandring till Italien? Kan det vara så att man inte anser sig behöva hålla några löften till de "otrogna"?

"Vi vill inte ha samhällen inuti samhället," säger Frankrikes president Sarkozy. Således är det helt rätt att svenska kommuner hellre hämtar arbetskraft i Holland än förlitar sig på invandrare från vissa utomeuropeiska länder.

De senare är ofta inte intresserade av att integrera sig utan bildar parallella samhällen. Ofta har de inte heller den utbildning som krävs för att platsa på den svenska arbetsmarknaden. Sist men inte minst, de har kommit hit som flyktingar. Om de får asyl för att de har skyddsbehov, går det inte att kräva att de ska arbeta för att få stanna.

Även Storbritanniens premiärminister har hållit ett minnesvärt tal. Han vill att Västvärlden ska sluta med sitt svärmande för multikultur. Men vågar han löpa linan ut och säga rakt ut att mångkulturalism är samma sak som att lägga sig platt för islam? Eller försöker han tvärtom att frikänna islam för extremism...

läs vidare: Cameron säger det självklara

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vi måste få slut på detta multikultande för det splittrar bara samhällen som redan fungerar bra. Vill man hjälpa dessa människor så ska det göras i deras hemländer. Vi kan börja med att dra in alla bidrag till annat än Svenskar så får vi se hur många riktiga flyktingar det finns.

GT.

Knute sa...

"Nazister skyller den stora invandringen på en judisk konspiration - världens äldsta konspirationsfantasi i ny tappning. Hur kan människor förstå problemet och göra något konstruktivt åt det med en sådan utgångspunkt?

Kommunisten hävdar enfaldigt att brottsligheten inte har ökat i Sverige, som om det är ett argument för multikulturalism. Förnekelse och lögner är kommunismens kännemärke.

Liberalen är så vänlig (ironi) att förklara för oss att multikulturalism är ett annat ord för pluralism. Tack, men frågan är om vi absolut måste importera pluralism från Irak, Somalia och Afghanistan."

http://jajamenmen.blogspot.com/2011/02/liberala-harklyverier.html

Erik sa...

Helt sjukt! Vad flys det ifrån som du skriver??? Från en avsatt diktator???? Dessa människor kallas flyktingar i massmedia!!! Dra åt h-vete alla lögnaktiga journalister! Skicka tillbaka detta patrask omgående, samt inse att 95% inte "flyr" från något överhuvudtaget. Vi ser det om och om igen, människor utnyttjar vissa lägen i sina hemländer för att kolonisera EU och sitta och häcka med våra bidragspengar. FY FAN!!!! När ska svenska folket säga NEJ TACK NU RÄCKER DET!!!!

Roland Pettersson sa...

Dessa obegripliga araber.
Varför flyr araberna från Tunisien nu när dom tagit makten? Borde det inte vara tvärt om?

gäster sa...

Antag att Egypten blir demokratiskt och ekonomiskt framgångsrikt, och eftersom klimatet ju är bättre än i Sverige en halv miljon svenskar skulle flytta dit.

Skulle dessa svenskar då kunna påräkna försörjning, bostäder, hälsovård och så vidare från den egyptiska staten?

http://janmilld.wordpress.com/2011/02/13/egyptiskt-tankeexperiment/

Jakob Luostarinen sa...

Vi borde skicka iväg er istället, era patrask. Vilka vidriga rasistiska åsikter ni för fram i era kommentarer på denna blogg. Det är extremisteiska uttalanden.

Hade ni läst hela artikeln i sin helhet så kanske ni skulle fatta sammanhanget och att det rör sig om arbetskraftsinvandring från Holland. Här kan ni läsa: http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/immigrantmaessa-i-utrecht-arbetsfoermedlingen-matchar-internationell-kompetens-paa-immigrantmaessa-i-holland-578630

Om ni tycker att Sverige för en extrem invandringspolitik så kan ni läsa på fakta på denna sida: http://www.migrationsinfo.se/migration/sverige/

Men nej, vilken fakta man än skulle presentera för er skulle ni ändå förblindas av er rädsla och hat. Däremot hatar jag inte er och hoppas att ni att i framtiden ser klarare och att ni kommer att klara av förändringen till en modern och globaliserad värld som redan påbörjat för länge sedan.

Vad är det som är konstigt med storleken på den Svenska invandringen och fördelningen mellan arbetskraftsinvandring och flyktingar? Är det all invandring du är emot eller bara en del?

Och du som håller i denna blogg, censurera inte min kommentar. Möt mina frågor om du har något att vettigt att säga.

Knute sa...

"Vad är det som är konstigt med storleken på den Svenska invandringen och fördelningen mellan arbetskraftsinvandring och flyktingar? Är det all invandring du är emot eller bara en del?"

Det framgår nog av mitt inlägg vilken invandring jag är för eller emot.

Den första kommentaren skriven av GT fångar problemet bra:

"Vill man hjälpa dessa människor så ska det göras i deras hemländer. Vi kan börja med att dra in alla bidrag till annat än Svenskar så får vi se hur många riktiga flyktingar det finns."

Det är väl vad som kommer att hända med tiden, med den skillnaden att ALLA blir av med bidragen inte bara flyktinginvandrare. Det går inte att ha fri invandring i ett välfärdssamhälle.

En skarp motsättning har uppstått mellan dem som arbetar med SOCIAL TRYGGHET inom välfärdssektorn, och de som drabbas av invandrares kriminalitet och kräver CIVIL SÄKERHET. De förstnämnda är ofta statliga tjänstemän och röstar på vänsterpartierna som försvarar offentliga tjänster, inte minst inom invandringsindustrin.

De som vill ha civil säkerhet har ofta lägre inkomster och står utan möjlighet att lämna förorterna. Jag tror att det är fel att kalla dessa väljare för höger, även om de vädjar till lagens starka arm. De vill naturligtvis både ha en civil trygghet med ett fungerande rättsväsende, och en social trygghet. Och naturligtvis finns det ett parti med just denna goda karamell på programmet, nämligen Sverigedemokraterna.

Själv är jag närmast "nyliberal" och skulle se lösningen i en NATTVÄKTARSTAT som uteslutande skulle bestå av polis, domstolar, fängelser och försvar. Det är så de arabiska diktaturerna ser ut, och så kommer det också att se ut i Sverige om 50 år när invandringen knäckt statens finanser.

Skicka en kommentar