lördag 19 februari 2011

Multikulti-kritik utan konsekvens?

Katrine Winkel Holm:

"När tiotusentals tunisier i jakten på välstånd och arbete i Europa strömmar till ön Lampedusa, då får Italien inte utan vidare utvisa dem. Så lät det från Europarådet. Ska Italien företa ta sig något, ska ärendet först runt i FN för att garantera att alla konventioner följs, uttryckte sig Europarådets ordförande Mevlut Cavusoglu, som för övrigt är turk.

Vi vet alltför väl vad detta kommer att medföra: Ingenting effektivt kommer att göras för att skydda Europas yttre gränser. Alla åtgärder kommer att dränkas i en klassisk EU-ansvarsspridning, och räkningen kommer alla EU-länder, tack vare Schengen, att betala när de illegala invandrarna sprids runt om i Europa.

Det har blivit en trend bland europeiska statsledare att erkänna mångkulturens konkurs. Merkel, Cameron och Sarkozy gör det, ja, till och med i mega-mångkulturella Kanada ökar skepsisen. Men är det inte bara munväder?"

- - -
Varför flyr folk från Tunisien nu när de fått frihet och blivit av med sin diktator Ben Ali? Varför bryter den nya regimen mot överenskommelsen om att förhindra illegal utvandring till Italien? Förmodligen anser man sig inte behöva hålla några löften till de otrogna kuffarna.

När nazism, islamism och kommunism smälte samman

5 kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Italien borde helt sonika bara sänka dessa fartyg ute på öppet hav eller åtminstone så snart dom kommit innanför sjögränsen. Ge dem tre varningar om att vända om, lyder dom inte då, så sänk skiten. Låt FN harpa om det bäst dom vill, EU med för den delen. Ju fortare båda dessa monster kraschar, desto bättre.

Anonym sa...

Det blir svårt att dela ut Nobels fredspris nästa år när det är så många tusen politiska fångar att välja bland.Det har varit en omtumlande tid vi har upptäckt tillsammans med media i Sverige att det existerar andra diktaturer här i världen som av en händelse t.o.m är allierad.Hade vårt i vanliga fall vaksamma media upptäckt detta tidigare så hade dessa tusentals "Dawit Issak" fått pressens fulla stöd.

Winston Smith sa...

Eftersom oroligheterna i Tunisien slagit sönder turistnäringen som många arbetade i är de på jakt efter jobb i Europa för att försörja sig. Om det inte har asylskäl borde det humanaste vara att skicka hem dem direkt istället för att de slösar tid i ett överbelastat flyktingläger.

Anonym sa...

Tack att din blogg fanns att hitta när SvD inte tillätt kommentarer (rädda för folekts ilska?). Ja, det kan verka konstigt att nu fria tunisier flyr landet när de kan tillsammans bygga upp landet i demokrati så som det sägs att de vill. Pytsan, efter mordet på en polsk präst (halshuggen efter sharia lag i fredags), är det inte demokratiska vindar som blåser i Tunisien. Muslimska brödrarskapet har förgreningar runt omkring, ja en gren går så långt som till Sverige. Med islamister som Waberi (M), Kaplan (MP) och andra i riksdag och sossarnas liknande organisation förbereder marken. Jag anar med fasan att om ett par år startar de ett muslimsksvensk parti. Alla landsförrädare som tilläter detta flyr i god tid Sverige för att rädda sin skin. Än så länge bevakar min plats vid "köttgrytan".

Den som rest och lärt sig om livet sa...

Ja, detta är komplexa skeenden!! Men det är glädjande att det blåser motvind för vänster-pk-mediabilden, företrädd av t.ex. DN. Vad jag dock hoppas är att när den naiva obildade pk-massan i Sverige upptäcker att det inte är så enkelt som de har trott (synd om fattiga negrer, skuld åt rikta vita) att de då inte övrereagerar inte åt andra hållet och ger uttryck åt en lika naiv "hård" filosofi - typ att alla flyktingar har sig själv att skylla, sänk båtarna i Italien osv. Bättre: låt alla DN-läsare gå en grundkurs i nationalekonomi på universitetet, och sedan bo i ett 3evärlden-land i minst 2-3 år för att se hur det hänger ihop. Inse att flyktingar kan vara precis lika cyniska som vem som helst.

Skicka en kommentar