tisdag 27 november 2012

Jobbik är ett udda parti

... inte bara i Ungern. Jämfört med andra så kallade främlingsfientliga partier i Europa är det raka motsatsen. Fjällen har ännu inte fallit från deras ögon och de har tagit ställning för palestinierna emot Israel, förmodligen beroende en kvardröjande antisemitism hos vissa av deras företrädare. Och inte minst ekonomiskt och ideologiskt stöd från arabvärlden.

I det fallet har de således samma uppfattning som många "politiskt korrekta" partier både till höger och vänster i väst, inte minst i Sverige och Norge. Vad annat är att vänta med tanke på våra nyhetsbyråers osakliga och fientliga rapportering om Israel i kombination med judehat underbyggt med Korancitat. Antisemitism och antisionism är två sidor av samma mynt.

Förmodligen kommer Jobbik att få större förståelse för judarnas situation i takt med ökad muslimsk invandring till Ungern. Fast konspirationsteorier om judiska bankirer är seglivade, det märks inte minst i rörelser som "Occupy Wall Street", så omhuldade av Obama och vänstern.

EU vill tvinga på Ungern muslimsk invandring vilket vore förödande för de många judarna i landet. Många israeler kommer till Budapest och arbetar, det finns affärer som heter Haifa och det är ofta man hör hebreiska talas. Budapest har världens näst största synagoga. Judarna skulle drabbas hårt om Ungern i likhet med i Västeuropa skulle få en stor invandring av palestinier och andra araber med judehat på agendan.

Det var inte bara Raoul Wallenberg som räddade judar under kriget. Fram till 1944 skonades Ungerns 700.000 judar eftersom Ungerns statschef Admiral Miklós Horty var en nödtvungen bundsförvant till Tyskland som därmed inte kunde verka fritt där. När Horty drog sig ur samarbetet ockuperades Ungern av tyskarna och slakten började.

Ungrarna var varken då eller nu mer antisemitiska än till exempel svenskarna, som inte har någon anledning att slå sig för bröstet, inte med tanke på den dolda antisemitismen hos den svenska vänstern och den mer uppenbara hos dess invandrade muslimska allierade.

Jag såg nyss ett inslag om Jobbik på TV. Ett obehagligt antisemitiskt parti men de svenska hjärntvättarna kunde inte låta bli att spilla över avskyn på resten av Ungern. Självgoda som de är ville de inte nämna den svenska antisemitismen, och än mindre att den har kommit med islam, och om de hade brytt sig om att forska i saken, att Jobbik har förbindelser med islamister.

   Läs mer här >>