tisdag 14 juni 2011

Snyftvalserna i media

Det är ingen hejd på alla gråtvalser som media spelar upp för sina läsare om de ”ensamkommande flyktigbarnen.”

I samband med de fem ynglingarna som julen 2009 påträffades i Småland hade DN denna bildtext: ”Efter 18 dygn i en container och irrfärder i en främmande skog (sic) väntar nu flyktigpojkarna på besked om sin eventuella framtid i Sverige.”

Aftonbladet ville inte vara sämre: ”Hit men inte längre räckte de 10 000 US dollar de betalat människosmugglingarna. Nu stod de i snön och såg bilens bakljus försvinna. /…/ De hade irrat omkring i timmar i skogen utan mat och vatten. Tårarna rann nerför kinderna på 14-årige Rahul Sultani, när han berättade om skräckfärden i en container.”

Det visade sig att ”flyktingpojkarna” hade åkt 1:a klass med X 2000 från Köpenhamn och eftersom de saknade biljetter - snyltandet hade m a o redan börjat - blev de avhysta från 1:a klassvagnen i Sävsjö. Och pojkar förresten – en av dem uppgavs senare vara 30 år. Ett annat av ”barnen” hade från flyktingförläggningen ringt sin fru i Afghanistan för 93 000 kr på skattebetalarnas bekostnad!

Enligt Jönköpingspolisen N-E Eriksson hade de unga männen kommit från Calais. När de vägrats fortsatt resa till England hade de tagit sig till Danmark f v b till Sverige.
Innan de fem fripassagerarna avslöjades hade de bl a hunnit lura en frikyrkopräst och låtit sig fotograferas under ett kors i en kyrka!

"Asylsökande barn lockas till Sverige"