tisdag 10 november 2015

Nästa ungdomsgäng på väg mot SocialsverigeDet ser ut som en armé, vilket det också är. Det mesta av vägen går de naturligtvis inte till fots, de åker med bussar som är beställda och betalade av okända krafter.

Europa drabbas i dessa dagar av katastrofer på löpande band. Efter att Ungern stängde sina gränser har det lilla landet Slovenien blivit den flaskhals som invasionen från den muslimska världen måste passera på sin väg till Norden.

En idyll som jag har besökt flera gånger. Ett land som trots sin litenhet innehåller allt. Ett leende landskap med berg och hav och floder, skogar och lummiga dalar.

De närmaste två dagarna väntas upp till 30.000 migranter komma till Slovenien. Man befarar att tillströmningen kan orsaka en allvarlig humanitär katastrof. Sedan stängningen av den ungerska gränsen i mitten av oktober har Slovenien registrerat 170.000 illegala invandrare. I Kroatien har 348.000 registrerats.

Den ungerska regeringen tillkännagav idag att de alla sängar och tält som användes för att hysa invandrare i ungerska flyktingläger kommer att doneras till Slovenien för att hysa invandrare. Igår reste 50 ungerska poliser till Slovenien för att hjälpa landets gränsskydd att hantera situationen.

För att hejda den migrerande krisen har den slovenska regeringen beslutat att snabbt bygga ett stängsel av rakbladstråd längs kroatiska gränsen. Därmed räddar de inte bara sitt eget land, utan hela Europa...

 
Karta: GoV