söndag 12 maj 2013

SD-politiker hotas, förföljs och misshandlas – men ingen bryr sig

Att vara aktiv sverigedemokrat har ett högt pris för många. I slutet av februari blev ordföranden för SD i Ängelholm slagen blodig i sitt hem av en okänd man. För drygt en vecka sedan brändes hans kolonistuga ner till grunden, av allt att döma rör det sig om mordbrand.

”Jag kände lukten av bensinen, så när jag skulle öppna dörren för att lufta ut bensinen smällde det till och lågorna slog emot mig direkt. Jag fick kasta mig ut genom fönstret”, berättar han för Kvällsposten. Han klarade sig utan allvarliga skador, men blev svedd i ansiktet.

- För ett tag sedan tog vi initiativ till en manifestation mot politiskt våld i Jönköping, apropå att det hade hänt mycket där. Ingen var intresserad, vi fick ställa in. Det känns snarare som om andra politiker legaliserar våldet genom sin retorik, att de kallar oss en massa saker som inte stämmer. Säger man att jag är rasist varje gång man pratar om mig – ja, då är man det i folks ögon och detta kan trigga motståndare.

– Det är ju också ganska anmärkningsvärt att statsministern fördömer läktarvåld och hot mot idrottsfunktionärer, men aldrig har aldrig fördömt det som händer oss.

  d-intl.com