söndag 29 juli 2012

Regeringspartiet Fidesz böjer sig ingalunda för "fienden till höger"

Det ungerska partiet Jobbik är ett udda parti jämfört med andra så kallade främlingsfientliga partier i Europa. Fjällen har ännu inte fallit från deras ögon och vissa av deras företrädare har tagit ställning för palestinierna emot Israel, förmodligen beroende på en kvardröjande antisemitism.

I det fallet har de således samma uppfattning som många "politiskt korrekta" partier både till höger och vänster i väst, inte minst i Sverige och Norge. Vad annat är att vänta med tanke på våra nyhetsbyråers osakliga och fientliga rapportering om Israel i kombination med judehat underbyggt med Korancitat. Antisemitism och antisionism är två sidor av samma mynt.

Förmodligen kommer Jobbik att få större förståelse för judarnas situation i takt med ökad muslimsk invandring. Fast konspirationsteorier om judiska bankirer är seglivade, det märks inte minst i rörelser som "Occupy Wall Street", så omhuldade av Obama och vänstern.

Romernas situation då? Ekonomiska kriser medför inte automatiskt att folkgrupper utses till syndabockar. Ungrarna är individualister och skulle aldrig få för sig att marschera i takt som tyskarna gjorde på 1930-talet. Den ungerska regeringen arbetar ihärdigt för romernas rättigheter och böjer sig ingalunda för Jobbik, "fienden till höger". Den tidigare socialistiska regeringen gjorde inte mycket för att förbättra integrationen, först nu händer något positivt vilket visar sig i det ökande politiska stöd Fidesz får från romer/zigenare

Anklagelserna haglar i västliga medias rapportering från Centraleuropa. Vad med att se bjälken i sitt eget öga, det importerade hatet mot judar och kristna?

. . . . Läs vidare här >>