söndag 18 juli 2010

Sex och hor och politik

"Den svenska 'Littorin-affären' och alla dess snörpetanter kan ränna åt en visst ställe. Kom ut i världen och få en sorts liv, ni degenererade gallerkalvar. Att bestämma vad andra ska göra blir en patologi på få år.

Ett parlament som inte kastar ut folk fortlöpande, är en pervers församling. Hör Mona Sahlin tala i två minuter, så vet man att det har gått galet för många år sedan. Hon är en diagnos, liksom hela den självtillräckliga miljön hon rör sig i. Vi har det också i Folketinget, men det är inte alls lika inavlat. Det finns trots allt för mycket genomluftning."

Snaphanen



Den borgerliga regeringen har sänkt och tänker fortsätta sänka skatten för alla, inklusive pensionärerna. Men Mona Sahlin ljuger och säger att sanningen är den omvända! Hon är demagog och tror att folket går på hennes bedrägerier, vilket de kanske gör. Import av valboskap och "pensionsräddare" är vad Mona vill... De äldre blir fler, och de rödgröna försöker inbilla oss att höjda skatter och invandring kan rädda pensioner och annan välfärd när det är precis tvärtom...

läs vidare >>
sds sds sds sds gp ex svd dn dn gp svd svd dn svd dn dn dn svd svd svd svd svd svd svd gp gp dn dn sds sds sds svd gp dn dn

5 kommentarer:

Anonym sa...

Alla vet att det endast är rika som tjänar på sänkta skatter - så det kvittar om hon ljuger eller inte. Faktum kvarstår ju som faktum?

Knute sa...

Alla borde veta att den borgerliga regeringens skattesänkningar främst kommit vanliga löntagare till godo.

Enligt regeringens tabell i 2010 års finansplan blir avdraget för ett vårdbiträde med totalt 21.900 i månadslön 1.480 kronor, vilket motsvarar 6,8 procent, och för en läkare med 57.000 i månadslön blir avdraget maxbeloppet 1.752 kronor, vilket för den inkomsten motsvarar 3,1 procent.

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/jobbskatteavdraget-mest-till-rik-eller-fattig-1.1078295

Anonym sa...

Är det svårt att fatta att "vanliga människor" inte tjänar mer än i genomsnitt 24000 kronor i månaden? Då har man inte tjänat speciellt mycket på sänkningarna i förhållande till vad välfärden förlorar. Är 3000 om året mer i plånboken (i BÖRJAN av månaden, inte i SLUTET då de redan har gått åt till höjda priser) värt mer än en hållbar framtid för en generation av unga?

Knute sa...

"Välfärd" är en täckmantel för att omyndigförklara folk. Låt vårdbiträdet behålla sina 1.480 kr mer i månaden.

Blott 37 procent av samhällets utgifter går till grundläggande funktioner som vård, omsorg, skola, rättsväsende och offentlig förvaltning. Resten går till bidrag. I varje valrörelse pratas det skola och vård men det är bara prat för bidragen kommer i praktiken alltid först.

Om vi enbart hade utgifter för samhällets viktigaste funktioner skulle skatten bli 12 procent.

Vad händer om till exempel föräldrapenningen försvinner? Skatten skulle minska åtskilliga tusenlappar varje månad, pengar vi kunde lägga undan till barnafödande. Om vi kunde släppa vårt omyndigförklarande av oss själva. I själva verket skulle det bli mer pengar över än nu. Du skulle till och med uppnå verkligt välstånd i stället för att att leva med illusionen att samhället alltid tar hand om dig, en lättsinnig attityd som gör att du till slut hamnar hos kronofogden. Välfärd är inte samma sak som välstånd. Välfärd är socialdemokratiskt nyspråk för höga skatter och bidrag.

Folk är så ängsliga och skriker högt om minsta sänkning av A-kassan. Det är lätt att få bidrag för att inte arbeta, men det är hiskligt svårt att starta ett företag. Är det inte mer upprörande? Nej, inte ur socialdemokratisk synvinkel.

Hur stor ska Försäkringskassan bli egentligen? Vi har omprövat politiken, säger Mona Sahlin och vill ersätta socialbidragen med andra bidrag: höjda flerbarnstillägg, höjt tilläggsbidrag för studenter med barn och höjt underhållsstöd för ensamstående föräldrar.

Ingen större "omprövning" således. Bidragsberoendet fortsätter, liksom den stora flykting- och anhöriginvandringen till arbetslöshet och bidragsberoende. Flerbarnstillägg, som för övrigt även regeringen vill införa, lockar naturligtvis ännu fler invandrare från länder där stora familjer är idealet men svåra att förverkliga på grund av fattigdomen.

"Jag undrar vilka arbeten dessa muslimer tänker sig att de ska ha för att försörja sina enorma familjer. Eller är det svenskarna som ska göra det också, genom bostadsbidrag och barnbidrag och andra bidrag?"

http://canuteocean.blogspot.com/2009/10/muslimska-ungdomar-finns-inte.html

Hur ska Sverige undvika framtidens skattechock? Med en sosseregering efter valet verkar den oundviklig. Men det finns alternativ: asyl-stopp för invandrare från mindre utvecklade länder.

Anders Borg är en duktig finansminister, men frågan är hur länge till det går att ha öppna gränser för okvalificerad arbetskraft som hänvisas till att leva på bidrag. Regering och opposition borde ta en ordentlig titt på förslagen från Jimmie Åkesson & Co.

Berit sa...

Det är lätt att behålla skygglapparna på och bara titta på vad en enskild individ får kvar i plånboken och tycka att det var väl inte så mycket, men det är allmänt känt att när skatten sänks ser man en ekonomisk tillväxt i hela samhället.
Statliga skatteintäkter ökar och levnadsstandarden ökar. Omvänt ser man att perioder med höga skatter gör att ekonomin stagnerar och skatteintäkterna minskar.
   Förändringar i marginella inkomstskatteskalan gör att individer och företag ändrar sitt beteende. Om skattesatserna ökar minskar de beskattningsbara inkomsterna därför att folk arbetar mindre, går i pension tidigare, håller tillbaka planer på att starta eller utveckla företag, och de flyttar också en del av verksamhet till den "svarta ekonomin". Man omstrukturerar företag, och lägger ned mer tid och pengar på revisorer och skatteplanerare för att minimera skatterna.
Om skatterna minskar försvinner många av dessa "snedvridningar". Inkomsttagarnas antal ökar, skatteunderlaget ökar och ekonomin växer"

Skicka en kommentar