fredag 18 november 2016

Solbackeskolan i stadsdelen Bergsjön i Göteborg





DirektPress Göteborg

torsdag 10 november 2016

Media har fel, det är de vita som är en minoritet



Petterssons

fredag 4 november 2016

Påven är ganska schysst trots allt

Påve Franciskus har varit på besök i Sverige för att markera 500-årsdagen av den protestantiska reformationen.

Förra året välkomnade Sverige 245.000 flyktingar, vilket föranledde påven att hålla en improviserad presskonferens på flyget tillbaka till Rom. Han uppmanade de europeiska länderna att inte ta in fler invandrare än de kan assimilera. The Pope warns of the dangers of 'ghettoization'

En indirekt syftning på muslimska parallellsamhällen och invasionen av islam i Europa. Påven gillade invandring, tills han såg Malmö.

Jag var på Malmö Arena i måndags och såg påven på nära håll, faktiskt en halv meter, när han körde runt arenan i sin påvebil, en sån där som används av golfspelare. En 79-åring med pigga ögon. Själva arrangemanget var politiskt korrekt med klimathysteri och refugees welcome och tal av sosse-Löfven men påven undvek så gott det gick politik och höll sig till kristendomen.

Påven gillar faktiskt Luther. I sin predikan i Lunds domkyrka samma dag som showen i Malmö Arena sa han: "Martin Luthers andliga erfarenhet talar till oss och påminner oss att vi inte kan göra någonting utan Gud."

Läs Luthers skrift om islam - den kunde nästan ha varit skriven idag.