lördag 10 oktober 2015

En interiör från Stockholms tunnelbana

När man ska åka tunnelbana måste man passera så kallade spärrar som öppnas om man håller sitt SL-kort mot en kortläsare. När man sedan ska ut öppnas de automatiskt.

En äldre man med kryckor var på väg ut genom spärren då en 8-årig flicka med muslimsk huvudbonad trängde sig in, han höll på att ramla omkull.

Sedan under färden ner med rulltrappan uppmärksammade jag en kvinna, likaledes med muslimsk huvudbonad, som ivrigt talade i sin moderna 6-tums telefon. Hon hade sina två små barn framför sig. När de kom ner fastnade deras kläder i springan mellan rulltrappan och golvet. Ivrigt telefonpratande märkte hon inget utan klev över dem. Cirka 60 personer på väg ner höll på att ramla som käglor över barnen som i sista stund lyckades kravla sig iväg.

Nere på perrongen såg jag flickan som trängt sig genom spärren. Hon togs hon emot av ett gäng flickor som förmodligen hade använt liknande metoder för att slippa betala. Jag frågade varför hon knuffat sig förbi den äldre handikappade mannen, men hon drog till med en uppenbar lögn och påstod att hon hade använt sitt SL-kort.


       

Sverigedemokraternas kampanj som den kunde beskådas på Östermalmstorgs tunnelbanestation i augusti. Klart att vänstern tog på sig rånarluvorna och rev ner kampanjen.