lördag 15 januari 2011

Obama älskar att att blåsa faran över

En diktator har störtats, men vad kommer i stället? Tunisiens islamistledare i exil i London håller på att packa väskorna. Påminner om när Ayatolla Khomeini 1979 återvände från Paris till Iran. Att USA:s president Barack Hussein Obama prisar upproret i Tunisien verkar skumt. Är ett islamistiskt maktövertagande på gång?

Obama bortförklarar jihad som "inre" kamp

8 kommentarer:

Knute sa...

More than likely whatever political power that fills the vacum left by the deposed former president, a ‘kinder and gentler’ regime does not come to mind. This is the Muslim Maghreb remember.

http://tundratabloids.com/2011/01/shooting-in-the-streets-of-tunisia-as-political-parties-jostle-for-control.html

Revolution-Evolution sa...

Jihad ÄR en inre kamp. Det är ett "heligt krig" att utbilda sig, att lära sig nya saker och ständigt utvecklas. Det är ett heligt andligt krig. Synd bara att det finns några få extremister som tolkar den heliga boken så att den ska serva deras agenda. Men det är inget ovanligt när det gäller religioner.

När det gäller liknelsen mellan Tunisien och Iran som du drar upp, avslöjar du dig själv som en som spelar bekymrad över demokratin och det tunisiska folkets framtida frihet, men i själva verket vill du inte ha några muslimer i Europa. Du får ursäkta om jag har fel, men så verkar det.

När det gäller Iran, var religionen nästan förtryckt under shahens tid, och folk valde en islamisk revolution, eftersom de lovades fred och frihet, inte stränga lagar uppehållna av en despotisk regim.

I Tunisien har religionen inte varit nedtryckt på något sätt, och det är ytterst osannolikt att upproret där kommer att leda till en teokrati och en tunisisk "ayatollah", som kommer skapa sig fiender med Israel, USA och "Väst".

Knute sa...

Din kommentar visar på okunnighet. Jihad avser i första hand väpnad och blodig strid mot judar, kristna och otrogna i allmänhet för Allah i syfte att expandera islams område.

http://everykindapeople.blogspot.com/2010/11/det-ar-en-falsk-myt-att-jihad-betyder.html

http://www.sn.se/asikter/debatt/1.899170

Reficul sa...

Skämtet Obama skulle ha fräst om det var Iran. Men nu handlar det om en skurk som ledde en lydstat till väst. En annan skurk som går under namnet Sarkozy erkände t o m den "nya" regeringen, d v s, samma elit fortsätter styra landet, minus ledande skurken som ju flydde. Lundin Oil Bild bloggar om "behovet av demokrati". Varför gå på teater när det serveras av väst, vecka efter vecka, på ett oöverträffligt sätt?

Anonym sa...

Jag ANTAR att det är Rashid Ghannouchi du syftar på när du menar "Tunisiens islamistledare i exil i London" ?

Du kan ju knappast påstå att Rashid är en extremist. Han är ju en av de modernister som t ex öppet förespråkar större friheter, till och med SAMMA friheter, för kvinnor som för män. Blir han president i Tunisien skulle alltså Tunisien bli jämlikt på t ex lönesidan än vad Sverige är idag.

Samtidigt är han en sådan som i och för sig inte vill se ett sekulärt Tunisien, men han menar samtidigt att "ickemuslimer" (hans eget uttryck) inte skall begränsas i vare sig makt eller positioner.

Man kan gärna kalla Rashid islamist, eftersom han är politisk muslim. MEN då måste man faktiskt också samtidigt påpeka vilken islamism han står för. Rashid är moderat muslim och verkar för ett västvänligt Tunisien. Han har inget till övers för al-Qaidaliknande rörelser och är troligen ett stort hot mot dem.

Men den som lever får se. Inom 60 dagar utlyses troligen val, och om man får tro exilledarna (det är många!) som nu åker tillbaka till landet, så kan det nog gärna hända att det blir FRIA val, EU-övervakade sådana, som mynnar ut i en korrekt och fri demokrati.

Landets internetcensur har redan tagits bort. Så på det sättet är Tunisien nu med andra ord ett av de få länder i världen där internetcensur inte finns. Tunisier har alltså STÖRRE FRIHETER på internet än vad vi i Sverige har!

Anonym sa...

Mitt förra anonyminlägg kan gärna skrivas under med ARNE C. A-SSON, om ni kräver en signatur. Tack!

Anonym sa...

jag tror det finns 2 st Ghannouchi en som var ledare över något parti och väldigt omtyckt och en som var islamist i storbritannien läste det innan idag på svt text

Anonym sa...

Tunisien löper mindre risk att radikaliseras om landets resurser används på ett korrekt sätt. Samtliga "muslimska" lände så radikaliserats, med undantaget Iran där andra faktorer spelar in, är fattig eller misskötta länder som även, i många fall, lidit under ett kolonialstyre där folket inte tillåtits att medverka i politiken.

Skicka en kommentar