torsdag 28 januari 2010

Obama upprustar pal-araberna

Konspirationsteorier frodas om American Israel Public Affairs Committee (AIPAC), en amerikansk lobbyorganisation som arbetar för att främja Israelvänliga åsikter i USA:s senat och regering. Men efter Obamas tillträde till makten kan konspirationsteoretikerna lägga sina teorier på hyllan, de stämmer inte:

"Tänk på att USA:s general Dayton kontinuerligt, med stora bidrag från USA, arbetar på att upprusta den palestinska armén så att den – enligt hans egna ord – ska klara av den israeliska armén om två år om de inte lyder Obama." länk

För två år sedan berättade den amerikanske islamisten Ali Abunimah att senator Obama hade sagt till honom, angående Abunimahs anti-amerikanska och anti-israeliska skriverier: “Keep up the good work!”

“När han kom in från kylan och tog av sin rock, gick jag fram för att hälsa på honom. Han besvarade hälsningen varmt och anförtrodde:

”Hej, jag är ledsen att jag inte har sagt mer om Palestina just nu, men vi är mitt i en tuff primärvalskampanj. Jag hoppas jag kan vara mer rättfram när saker och ting har lugnat ner sig.”

Han syftade på min aktivism, inklusive artiklar som jag bidrog med till The Chicago Tribune som var kritiska till Israels och USA:s politik, när han sa ”Fortsätt ditt goda arbete!” länk länk

Nu när president Obama visat sig inrikespolitiskt oduglig kommer han nog i stället att lägga ner sin energi på att göra världen farligare. I utrikespolitiken har han dessutom mycket större maktbefogenheter, bland annat som överbefälhavare för landets stridskrafter.



Och så till Obamas senaste framträdande, "State of the Union address": Michelle O. är färdig att somna efter 10 minuter... läs vidare >>

0 kommentarer:

Skicka en kommentar