onsdag 13 augusti 2008

Präst med rätt att vara god på andras bekostnad

Dum präst i svenska kyrkan gillar islam och säger:

"Om vi skulle få en moske i Sundsvall skulle flera fundera över sin egen tro. Det skulle stärka kyrkan om det fanns alternativ.”

Jaha. Förlåt att jag kallade honom dum, men han har tydligen väldigt grunda kunskaper om vilken människofientlig religion islam är. Och han har verkar egendomligt nog ha grunda kunskaper om kristendom:

"Att visa barmhärtighet är oerhört viktigt i kristendomen, att ta vara på sin nästa", säger han. Men vem är då min nästa enligt prästens definition? Jo, att följa ett politiskt beslut och ta emot alla som söker asyl, fastän bara en tiondel av dem är riktiga flyktingar som behöver skydd.

Han har missuppfattat vad kristendom är. Det är inte rätt att vara god på andras bekostnad, de som ska betala kalaset. Det är inte kristendom utan socialism han predikar.

Vad handlar liknelsen om den barmhärtige samariten om?

Den handlar inte om att man ska ta hand om människor i nöd, utan om etnicitet, att en samarit kunde hjälpa en jude. Men de politiskt korrekta prästerna politiserar och drar stora växlar på att samariten betalade för den sjukes övernattning på värdshuset. Vilket i deras tolkning innebär att han ska betala för hans uppehälle resten av hans liv, samt för hans anhöriga.

Den kristna moralen är att hjälpa de individer man stöter på i livet, inte en socialistisk moral där man hjälper människor på bekostnad av dem som utan att ha tillfrågats får betala notan via skattsedeln.

En sak som är bra med kristendomen är att den inte är politisk. Jesus sa, ge till kejsaren vad som tillhör honom, och till Gud vad som tillhör honom. Det är emellertid inte en sådan kristendom som svenska kyrkans präster förkunnar utan en sekulär statsreligion som
försöker avskaffa korset. "Begravningsplatser ska inte prydas av starka symboler för en viss religiös trosuppfattning."

Korset är en symbol som är kränkande för vissa invandrargrupper, om inte annat så bevisas det av det allt vanligare
skändandet av kristna gravar.
"Under min kvällspromenad gick jag inom kyrkogårdarna och såg flera välta gravstenar. Förövarna valde enbart att välta dem med ett kors på. Gjorde de ett medvetet val av vilka gravstenar som skulle vandaliseras?"

Som jag skrivit på ett annat ställe: Det stora felet de kristna i den svenska kyrkan gör är att inbilla sig att muslimers tro är lika from och snäll som deras egen. "Vi är alla troende bröder och systrar", och sådant där. De söker likheter och bortser från olikheter. Plus en massa Mellanösternpolitik, det är välkänt att svenska kyrkan ställt sig på arabernas sida mot Israel. Det är hemskt att närvara vid en gudstjänst där stämningen plötsligt avbryts av en predikan som låter som Sveriges Television. Inte underligt att folk säger upp sitt medlemskap.

Som teologen Ann Heberlein uttrycker det: "Svenska kyrkan är alldeles för mån om att stryka samhällets trender medhårs och tar inte sitt uppdrag att vara kristen på tillräckligt stort allvar."

6 kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

Varför skulle folk söka sig till svenska kyrkan för att det finns så kallade alternativ? Den så kallade new age-vågen som kom på -90-talet, med buddism och viss hinduism skapade ingen rusning till kyrkorna.

Är det för att svenska kyrkans präster inbillar sig, som du skriver, att islam står nära kristendomen och då ska vi nu börja bli intresserade av religion igen! Alternativ kan man inte kalla islam, däremot en väckarklocka så folk kanske börjar fatta vad vi är på väg att förlora!

Anonym sa...

Jag är svensk och ingen invandrare men korset är ju en kränkning för mig med! För ALLA aetister jag känner! Varför ska vi tvingas ha en symbol på VÅR gravplats som vi inte står för? Tror ni att vi ska "rätta" oss efter er bara för att Sverige har haft en kristet förflutet? Tiderna förändras!
Glöm inte bort att det är väldigt få kristna i Sverige! Ni verkar tro det hur många som helst, men det är ju inte mer än 5, MAX 10% Och det är INTE 90% som är invandrare i Sverige, som du så flitigt skyller på.

Knute sa...

Inte ska du väl bli kränkt av korset Perra, det tillhör ju vårt kulturarv. Jag tror inte heller på Gud men att vara så där militant ateistisk, vad ska det vara bra för? Utom för muslimerna som hånskrattar åt ateisterna som föraktar sin egen kultur.

Anonym sa...

knute

vadå militantisk? Jag ser det som en kränkning att något som sände mig till helvetet för att jag inte valde att tro på honom ska stå på min gravplats, förstår du inte det? Kan du respektera det? Jag förstår inte att det inte är en självklarhet att en ALMÄN gravplats ska vara utan religösa symboler. Vill man ha det, kan man ju läggas på en "kyrklig" kyrkogård -Och sådana finns det gott om i sverige!! Men det måste ju finnas alternativ för oss andra också och ingen ska bestämma över någonannan pga av ett "kulturarv". Som jag förstått det så är det inte Lids kyrka som äger minneslunden, möjligen sköter om den åt kommunen. Hade de ägt den därimot så hade jag såklart tyckt att de skulle vara lov (och bra)med hur många kors som helst!

Knute sa...

Jag ger mig. Eftersom andra religioner får ha egna gravplatser borde även ateister få ha det.
Det är en viktig fråga hur man blir behandlad efter döden.

Rolf sa...

Ateister har den möjligheten redan nu. Borgerlig begravning och om man inte önskar ligga på en kyrkogård finns ex möjligheten att sprida askan i havet.

Skicka en kommentar