onsdag 30 september 2015

Sitt inte med armarna i kors höga herrskap, sa Luther. Det kunde nästan varit sagt idag.

Nordens reformator och andlige fader Martin Luther skrev år 1528 boken "Vom Krige wieder die Türken".

Situationen är ännu mer brydsam i våra dagar. Den gången lyckades muslimerna ockupera Balkan och Ungern, idag har de hunnit betydligt längre. Och liksom år 1528 blundar Europas höga herrskap för det överhängande hotet.

Så här skrev Luther:

"Jag har läst några avsnitt av Muhammeds Koran. Om jag får tid måste jag översätta den till tyska så alla får se vilken dålig, skamlig bok det är."

"Den som inte vill tro måste tvingas till det med svärdet. Svärdet prisas mycket i Koranen. Den handlar bara om Muhammed med sin lära om egna gärningar och i synnerhet om svärdet. Det är det viktigaste i den muslimska tron, i vilken all vederstygglighet, villfarelse och alla djävlar är samlade. Aldrig har något rike uppkommit och blivit så mäktigt genom mord och rov som muslimernas, och fortfarande mördar och rövar de dagligen. Det är nämligen befäst i deras lag som en god, Gud välbehaglig gärning att röva, mörda och förstöra, och de menar att de gör Gud en tjänst med det. Med mord och rov går det inte att ge akt på freden och vaka över den, något man tydligt ser hos krigare. Därför har muslimerna inte någon synnerlig aktning för jordbruk och odling."

"Islam ringaktar kvinnan och äktenskapet. Kvinnorna är så värdelösa och ringaktade i islam att de köps och säljs som boskap. I islam är äktenskapet nästan inget annat än det skamlösa förhållande som soldater lever i med sina väninnor. Muslimerna är ju nämligen krigare och måste uppföra sig som krigare. Mars och Venus vill vara tillsammans, säger diktarna."

"Om man säger att muslimerna inbördes är trofasta och vänliga och beflitar sig om sanningen, tror jag det gärna. Jag förmodar att de säkert också har flera goda egenskaper. Ingen människa är så dålig att han inte har något gott i sig. Mördare och rövare är långt mer trofasta och vänliga inbördes än grannar, ja än många kristna. För när Djävulen får de tre tingen lögn, mord och sexuell omoral som de rätta byggstenarna till Helvetets grundval, kan han finna sig i, ja hjälpa till med att vanlig kärlek och trohet byggs ovanpå som vackra ädelstenar."

"Men vad gör våra höga herrskap? De räknar det för ett rent skämt, fastän det är sant att vi har fått muslimerna på halsen. Även om de inte drar emot oss i år så är de hela tiden rustade och redo att angripa oss, som varken är rustade eller förberedda. Och under tiden förhandlar furstarna om hur de kan plåga Luther och evangeliet! Det är muslimerna som är det allt övervägande problemet, och det måste klaras."

Den fullständiga texten finns här.