söndag 30 november 2008

Två världar - Nigeria

Sedan islamiska sharia-lagar infördes i norra Nigeria har konflikterna mellan muslimer och kristna ökat, även i mellersta delen av landet. Spänningarna har sina rötter i decennier av förbittring mellan inhemska minoriteter, de flesta kristna eller animistiska, och invandrare och bosättare från Nigerias muslimska norra delar.

Vid ett val i staden Jos igår spreds ett rykte att den muslimske kandidaten förlorat. Muslimer protesterade genom att bränna bildäck på gatorna. Vid sammandrabbningarna som följde dödades 400.

"Valgresultatet resulterte i at bander av islamofascistisk pøbel begynte å angripe kristne hjem, kirker og skoler. Flere kirker ble vandalisert eller satt i brann, minst en prest og flere elever ved kristne skoler ble myrdet med kaldt blod."
I skyggen av Mumbai, Violence in Nigeria

Läs också: 20 000 muslimer attackerade kyrka i Kairo

lördag 29 november 2008

En tidningssensation då det gäller islam i Sverige!

Södra Sveriges fanbärare av Politisk Korrekthet inom media, Sydsvenskan, väljer i dagens (2008-11-29) att publicera en insändare på sidan B23 under avdelningen "Ordet", av ett slag som sällan kan läsas i denna blaska.

Debattartikeln är skriven av Mani Aryamand, partisekreterare Marze Por Gohar, Iranier för en sekulär republik.

Tyvärr finns hittar jag inte inlägget på SDS hemsida (tror inte de publicerar Ordet-artiklar på webben), men jag vill citera ett par passager och rekommendera er att köpa tidningen och läsa hela inlägget:

citat:

"Andra godkända halalbeteenden som påverkar samhället betydligt mer uteblir ofta i debatter som något som kallas al-taqiyaa. Al-taqiyaa godkänner nödlögner inom shiarörelsen [inriktning inom islam, mitt tillägg] så länge det främjar muslimska intressen.

I sunnigrenen har man något liknande som kallas kitman (...) Båda metoderna är till för att taktiskt främja islam och expandera religionen (...)

Så när Cherin Awad i "Halal-tv förnekar att hon tidigare har stöttat stening av kvinnor - trots videobevis - eller där man presenterar kvinnan som jämställd med mannen inom Islam, är hon inte bara en trogen utan en strategisk muslim som utövar al-taqiyaa för att gynna islams intressen (...)

För muslimer har det varit en ansträngning att förhindra att den verkliga bilden av islam avslöjas men om man lyckas att presentera islam i presentpapper kan man kanske utan protester från det sekulära samhället och med hjälp av skattepengar utvidga religionen - i form av nya moskéer och muslimska friskolor."

SDS 2008-11-29 sid B23 insändaren "Ge oss Haram-tv som motvikt" av Mani Aryamand

Kolla organisationen "Marze Por Gohar" där artikelförfattaren Mani Aryamand alltså är partisekreterare.

Läs även om al-taqiyya och kitman.

När får vi se TV-program om islam där organisationer som Marze Por Gohar får komma till tals? Verkliga debatter istället för detta flamsande som infantilprogrammet Halal-TV representerar. Man får gärna bjuda in smilfinken Hjärpe så han än en gång kan visa upp sitt uppsminkade islam-kadaver, och kanske äntligen få det begravt i islamdebattens sophög av en sakkunnig kritiker.

* * *

Man bör nog skilja på tro och religion, även om en del hjärntvättade kulturreligiösa människor inte klarar av att göra den distinktionen.

Religion och tro är den filmduk i skyn på vilken man projicerar sina egna föreställningar (moral) om vad som är rätt och fel och hur man (och andra!) bör leva.

Detta gör man för att lägga sina/gruppens åsikter utanför det egna subjektet/gruppen. När man sedan konfronteras med någon som har en annan religion eller ingen alls, pekar man på (den helt egenkonstruerade) filmduken bland molnen och säger:

"Titta, där är det, det är inte jag/vi som säger det, det är inte mina/våra åsikter, det finns en gud/gudar, vi måste följa denne/dessa!"

Enfaldigt så det förslår och en klar diskussionsdödare. Raka motsatsen till ett pågående filosoferande och diskuterande, trots att många religiösa ofta svänger sig med ord som "dialog", "utbyte" osv.

Då det gäller islam kan var och en som inte lever med huvudet nedgrävt i jorden, se att det duger till att rigga en djävligt stor och kraftig filmduk. Detta beror på islam och inte på någon förbannad tolkning av densamma. Felet ligger i islam, på samma sätt som nazism, kommunism, kristendom, judendom etc innehåller grundfel som måste korrigeras.

Den västerländska kristendomen har tack vare påtryckningar utifrån, till betydande del ägnat sig åt självsanering de senaste 200-300 åren, det kan man inte vifta bort.

POSTAD AV LP

Ockupanter



En 18-årig predikant i den ockuperade källarmoskén i Rosengård säger:

– Det här är inte bara en moské, det har blivit vårt andra hem.
– Här har vi växt upp som barn, fått lära oss moral och etik, hur man blir en bra person och en god muslim.

Han uttryckte också ett indirekt hot:

- Ska vi också ut på gatan, där många ungdomar redan bränner soprum och kastar stenar på polisen och brandkåren?

Men hur är det nu med den islamiska moralen och etiken, skiljer den sig inte en hel del från den gängse västerländska? Står islam över lagen? Det verkar så eftersom de ockuperat lokalen, och kräver och hotar. Är det vad som menas med att vara en god muslim? Om man ska döma av islams urkunder och historia är det så. Islam talar om att i "heligt" krig erövra och ockupera världen. Ordet islam betyder underkastelse.

Fastighetsägaren säger:

– Vi diskuterar inte med ockupanter. Först måste de lämna lokalerna, sedan kan vi diskutera.

Läs mer >>

torsdag 27 november 2008

Kränkande svensk arbetsmarknad


Den svenska arbetsmarknaden är inte anpassad efter de muslimska kvinnornas krav därför arbetar de inte. De måste klä sig som islam och traditionen kräver, annars är de inte med, som Karlsson på taket brukar säga i Astrid Lindgrens underfundiga böcker om en lagom tjock man i sina bästa år som vägrar att bli vuxen.

“Merhi Fadia berättar om hinder för att få jobb, om bekanta som sökt men fått veta att de inte får bära huvudduk eller lång kjol på jobbet.

Så agerar inte företag med kontor på Rosengård, menar hon, där det finns en stor vana vid personer med olika bakgrund. Moderaternas förslag innebär också att företag som etablerar sig i områden som Rosengård och anställer boende i området slipper arbetsgivaravgift.”

Tuffa krav från m får inget gehör i Rosengård, Sydsvenskan

Och DO stöttar och kräver "ömsesidig kunskapsutveckling" och driver opinionsbildning med flera andra åtgärder för "Etniska och/eller religiösa organisationer".



Bild på Helena Benaouda, ordförande i Sveriges muslimska råd, som menar att kvinnorna i Halal-tv är lämpliga representanter för muslimer i Sverige.

Läs också: Cherin Awad säkrar islam i Sverige.

måndag 24 november 2008

Ladda medborgarskapet med tydliga värden

Svenska medborgare ägnar sig åt terrorverksamhet mot resten av världen. "Svenskar" kallas de i tidningarna. Tydligen är det för lätt att få svenskt medborgarskap.

Att det blivit så här beror på de makthungriga sossarna. Medborgarskap ger som bekant rösträtt. I bidragsberoende invandrargrupper från Afrika och Mellanöstern röstar de allra flesta på socialdemokraterna.

Även om man bortser från risken för radikal islamism har socialdemokraternas invandrarpolitik skapat enorma problem. Av 105 bidragsberoende stadsdelar i Sverige är 100 socialdemokratiskt styrda. Två moderater skriver i DN:

"Situationen är särskilt oroande i Malmöområdet Västra Skrävlinge, som omfattar Rosengård - där arbetar bara var sjätte person. I Angered i Göteborg arbetar var femte person och i delar av Borlänge och Västerås saknar sju av tio arbete. Vidare är sysselsättningen generellt sett låg bland kvinnor.

Vi har även tagit del av oroväckande statistik från Brottsförebyggande rådet. Inbrott, skadegörelse, våldsbrott - omfattningen är betydligt högre i de områden där människorna lever i ett högt utanförskap. Trygghetsklyftorna mellan storstadsregionernas stadsdelar har ökat kraftigt. Åren 2002 - 2007 ökade bostadsinbrott och skadegörelse i de mest utsatta områdena, medan de minskar i andra stadsdelar."

I stadsdelen Rosengård i Malmö arbetar således bara var sjätte person, en grogrund för radikal islamism bland sysslolösa muslimer. I många år har det funnits en islamistisk Koranskola i en källarlokal i Rosengård. Efter att kontraktet sade upp av hyresvärden tog det fyr i helvete och ilskna ungdomar ockuperade lokalen.

Polis och myndigheter kommer knappast att gå lika hårdhänt fram som när ungdomar i Malmö, Lund och Göteborg nyligen ockuperade hus. Men det är angeläget att inte ge efter. Vi har sett tillräckligt av "svenskar" som ägnar sig åt terrorverksamhet i utlandet. Källarmoskéer som kommandocentraler för terrorism måste motarbetas.

Läs mer >>



söndag 23 november 2008

Det är inne i vissa kretsar att bli muslim

Popsångaren Michael Jackson har gått och blivit muhammedan. Kanske för att beveka den arabiske oljeshejk som han är skyldig en massa pengar. Bara de inte går och skär näsan av honom när de upptäcker hans dragning till småpojkar. Men vem vet, det kanske finns någon Koranvers som stöder sånt. På bilden ses han i islamiska kvinnokläder.

Läs mer >>

Vilks står upp för yttrandefriheten


Lars Vilks utställning av Muhammedbilder på Kalmar konstmuseum stoppas av självaste landshövdingen, som därmed ställer sig på de islamiska terroristernas sida.

Läs mer >>

torsdag 20 november 2008

Halal-tv är en tidsmarkör


“Halal-tv är en tidsmarkör och debatten kring programserien är präglad av den tid vi är mitt i. Och precis där ska public service befinna sig. I det avseendet är Halal-tv en fortsättning på en lång public service-tradition.”

Annie Wegelius, Robert Olsson skriver i Aftonbladet: Därför sänder vi Halal-tv

Saxat ur artikeln:

“Varför skulle avsikten vara att just dessa tre skulle representera alla muslimer eller de varierande trosuppfattningarna anknutna till islam i Sverige? Varför finns denna förväntan? Förmodligen för att SVT i alltför liten omfattning låtit minoritetsgrupper komma till tals i utbudet. Något vi säkert förtjänar kritik för. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i SVT:s utbud.”

“I Halal-tv tittar kvinnorna på det land som är deras precis lika mycket som det är vårt och ert. Det är unga, välutbildade svenska kvinnor formade av en bakgrund och ett liv i Sverige. Vårt syfte är att visa bilder av deras Sverige, av deras tankar och frågor om landet de lever och verkar i.”

Skriv under petitionen Halal-tv ska stoppas!

Läs gärna: Muslimer har ett eget Sverige enligt Svt, bloggen Hedersrelaterat våld.

tisdag 18 november 2008

Dialog med dialögnare


Det stora kruxet med islams framstötar i det svenska samhället är att muslimer inte får överge sin religion. Straffet för avfällighet är döden. Därför måste man ha förståelse för att många kallar sig muslimer fastän de inte är anhängare av den avskyvärda sharialagen. Men samhället blir försvarslöst, ty hur ska man säkert veta om en muslim är muslim bara till namnet, eller muslim på riktigt med vad det innebär av jihad, sharia, hederskultur och kvinnoförtryck?

Hur ska man kunna vara säker på det demokratiska sinnelaget hos en muslim som den miljöpartistiske riksdagsmannen Mehmet Kaplan? Är det bara läpparnas bekännelse när han säger att han följer partilinjen angående homosexuella äktenskap? Bara ett sätt att få makt? Han säger ju samtidigt att han tror på Koranens bud om att äktenskapet ska vara mellan man och kvinna. Menar han egentligen mellan en man och fyra kvinnor? Att kvinnan ska vara mannens egendom? Att homosexuella ska dödas? Det kommer aldrig att gå att lita på honom förrän den dag han tar avstånd från sin "religion" och dess avarter.

Kristna som är okunniga om islam inbillar sig gärna att islam är snäll och fredlig som kristendomen. Det är naivt att tro. Dialog och samarbete mellen de två religionerna slutar alltid med att kristendomen får ge vika. Så har det hittills varit genom historien och det finns ingen anledning att det skulle vara annorlunda nu. Man läser i tidningen om ett kristet-muslimskt stödcenter i Stockholm:

"Det här är ju ett socialt hjälparbete och här kan vi enas och arbeta utifrån tron på en kärleksfull och barmhärtig Gud. Det har vi ju gemensamt."

Tyvärr, det där stämmer inte. Det är ett självbedrägeri som bara kan sluta med sorg och tandagnisslan för de kristna. Om de kristna gick in i samarbetet med öppna ögon för att Allah är en helt annan figur än den kristna guden skulle det fungera bättre. En dialog som bygger på lögner är dömd att misslyckas.

måndag 17 november 2008

Vem bär skulden?

Eftersom synen på kvinnans plats i samhället och i sexualiteten är en stor del av förklaringen till det hedersrelaterade våldet runt om i de länder där islam breder ut sig, och då människor som kommer till Sverige är bärare av denna syn, visar jag med några bilder hur muslimska imamers syn på kvinnan är.

Imamer är uttolkare och förmedlare av muslimsk tro och värderingar. De kan också kallas shejker, och är religiösa ledare och leder en församling på lokal nivå. De är mycket aktiva i invandrarfamiljers liv och dessa människor vänder sig till imamer för att hitta lösningar på de problem de stöter på i det svenska samhället. På samma sätt arbetar de i andra delar av världen där de befinner sig.

Hur synen på kvinnors liv och plats i samhället är hos varje enskild imam eller shejk kan jag omöjligen svara på, men att bilderna synliggör kvinnans roll för dessa individer nedan råder det ingen tvekan om.







Läs vad en svensk imam anser om kvinnans plats:
Mannens mark eller husets härskarinna.

Profeten Muhammed om kvinnan:
A womans paradise is under her husbands foot.

Vidrigheter i hederns namn

Jag saknar ord:

"Har flickan bara fläckar i håret eller är hon rakad? Det finns föräldrar som drar loss tussar ur flickornas hår för att få dem att stanna hemma – går de ut får de skämmas för hur de ser ut."

Saxat från ett seminarium med polisen Kickis Åhre Älgamo.
Utsatta flickor i patriarkala familjer, en samling seminarier från 2003.

Sedelärande berättelse för muslimska barn


Enligt västerländsk utvecklingspsykologi lär man barn skillnaden mellan rätt och fel, man lär dem att tänka rättvist och dela med sig. Detta lär barn medmänsklighet och en god rättskänsla. Ett exempel på vad man lär ut till barn inom Islam är en berättelse om en vis man som lär Mose visdom.

Följande finns att läsa i en lättfattlig barnbok som heter “Vad vet du om Islam”, skriven av Shahrukh Husain, utgiven på Gleerups förlag. Den finns att låna på svenska bibliotek. Muslimer anser att syftet med berättelsen är att barnen ska lära sig skilja på rätt och fel, och man högläser denna berättelse för barngrupper under muslimska högtider, enligt författaren till boken.

Den vise mannens sätt att hantera visdom och människor i sin omgivning är så väsensskild från det barn fick och får lära sig i söndagsskolan och i barngrupper, att jag undrar vad man vill ha sagt med denna kunskap och visdom.


“Moses och en vis man
Den här berättelsen bygger på en vers i Koranen som heter Grottan. Den vill visa att mycket kan verka konstigt men ofta finns det en mening bakom om vi bara kan lära oss att förstå.

En gång mötte profeten Musa (Moses) en vis man som var en sann Gudstjänare. Gud hade gett honom kunskapens gåva. “Får jag följa med dig och lära mig det du vet?” bad Musa.
Mannen svarade: “Du har inte tålamod nog att se mig göra det jag ska”. “Jag lovar att vara tålmodig och lydig” svarade Musa, “bara du låter mig följa med dig”.
Den vise mannen lät Musa följa med. “Men du får inte ställa frågor till mig”, förmanade han Musa. “Jag berättar för dig när jag själv vill.” Musa gick med på att göra som den vise mannen ville och de gav sig iväg.

Snart kom de till ett skepp. Den vise mannen borrade ett hål i skeppets botten. “Det där var verkligen en konstig sak att göra!” utropade Musa. “Ska du dränka alla passagerarna på skeppet? “Varnade jag dig inte för att du skulle tappa tålamodet?” frågade den vise mannen. Musa bad genast om ursäkt och lovade att hålla det de kommit överens om.
De fortsatte sin resa tills de mötte en ung man som den vise dödade. Musa blev arg. “Det var en fruktansvärd sak du gjorde!” skrek han “Hur kan du döda en oskyldig?”.
Återigen svarade den vise mannen: “Sa jag inte att du skulle tappa tålamodet?” Än en gång bad Musa om ursäkt. “Om jag frågar dig om en sak till kan du skicka iväg mig”, lovade han.

De fortsatte sin resa tills de kom till en stad där ingen ville ge dem mat eller husrum. När de lämnade staden stannade mannen till för att stötta upp en mur som höll på att falla ner. “Du kunde ha bett dem om en gentjänst för det” kommen- terade Musa.
Den vise mannen svarade: “Vi måste skiljas åt, men först måste jag förklara mina handlingar.
En kung ville stjäla skeppet från männen som ägde det och som behövde det för att försörja sig. Genom att borra ett hål i det gjorde jag skeppet oanvändbart för kungen, men männen kan lätt laga det och fortsätta använda det.
Att döda den unge mannen besparade föräldrarna det fruktansvärda lidande som han var på väg att ställa till. Nu får de en ny son som kommer att vara god mot dem.
När det gäller muren finns en skatt begravd under den. Det är Guds vilja att två föräldralösa barn ska hitta skatten när de växer upp eftersom deras far var en god man. Jag handlade enlig Guds vilja.”

Den här berättelsen lär oss att visdom och kunskap är gåvor från Gud och att vi får dem genom att visa tålamod, arbeta hårt och tro.”


söndag 16 november 2008

Advokatråd till arabiska män: sextrakassera israeliska flickor



Detta ämne gränsar till hedersrelaterat våld, men ingår i det kvinnoförtryck som skapar det hedersrelaterade våldet. Där kvinnan ska sona brott och genom våldet mot eller mordet på kvinnan tvättas skammen bort. Sexuellt våld har alltid varit ett maktmedel och ska nu uppenbarligen få utövas lagligt.

“Följande är utdrag ur en intervju med egyptiska advokat Nagla Al-Imam, som ventilerades på Al-Arabiya TV den 31 oktober 2008.

En Egyptisk advokat, Nagla Al-Imam har föreslagit att unga arabiska män skall sexuellt trakassera israeliska flickor var de än befinner sig, som ett nytt sätt i motståndet mot Israel.

Intervjuaren: På vilka grunder?

Nagla Al-Imam: Först av allt, de kränker våra rättigheter, och de “våldtar” marken. Få saker är lika illa som våldtäkt av mark. Jag anser att detta är en ny form av motstånd."

Läs hela intervjun på bloggen Leffe45:s Weblog

måndag 10 november 2008

Upprop mot Halaltv!


To: Sveriges television SVT

SVT finansieras med licenspengar och skall därför vara opartiskt och neutralt. Idén med Halal-tv är ett totalt haveri för trovärdigheten hos det så uppblåsta ”public service”-företaget.

Sekularismen, de lika rättsvillkoren för könen och yttrandefriheten – inkl. den viktiga friheten att få kritisera religionerna – har uppnåts genom en lång kamp som har bedrivits av tappra människor genom flera sekler. Kampen har handlat om att religioner inte ska styra lagstiftningen, att religioner inte skall kunna avgöra vilka värderingar som är att betrakta som anständiga, och att religionerna inte heller skall diktera de beteenden som gäller i det offentliga umgänget. Det är därför helt oacceptabelt att det nu propageras i SVT för en religion som kränker kvinnor och värdesätter dem som mindre än män.

Detta program är ett hån mot hundratals kvinnor som är tvungna att bära slöja mot sin vilja i Sverige.

SVT kan inte behålla sin trovärdighet som ”public service”-företag om inte det ensidiga propagandaprogrammet Halal-tv stoppas.”

Organisationen Ex-muslimer i Sverige har startat detta upprop! Skriv på och var med att protestera och förhoppningsvis stoppa eländet Halal-tv på Svt!

Petition Halal-tv ska stoppas!


Glöm inte heller att skriva på Uppropet mot sharia!

Stopp för sharia i Sverige Petition

Cherin Awad, en av huvudrollsinnehavarna i Halal-tv anser att en shariainspirerad särlagstiftning skulle gynna muslimska kvinnor. För mig som varit verksam i 13 år med utsatt kvinnor och barn kommer det påståendet som en hink iskallt vatten i ansiktet. Vi kan inte släppa in lagstiftning byggd på starka och mycket misogyna värderingar i religiös form. Det är knappast inte bara stening vid otrohet som sharialagarna utdömer.

Sprid denna information på bloggar, per mail och med mun-mot mun-metoden! Stå upp för Sverige och vår svenska lagstiftning! Stöd genom detta också de människor som flytt undan förtrycket inom islam och sharia och som ser på utvecklingen med lika stark oro som många av oss infödda svenskar! Det är dags att sätta ner foten ordentligt nu!


sds hd dn

söndag 9 november 2008

Stöd för Israels existens

Anti-sionism, alltså en negativ hållning till staten Israels existens, är tyvärr alltför vanligt bland folk. Det är som om de inte fattar att om det inte funnes en judisk stat Israel, vart skulle judarna ta vägen då? Ut i Medelhavet som islamisterna säger? Eller "the real holocaust" som de också gärna säger.

Ofta beror attityden mot Israel på okunskap. Men de som inte begriper att judarna har rätt att försvara sig kan med rätta betecknas som antisemiter. I så fall är det bara hyckleri när de begråter judar som varit döda i 65 år.

Kanske kan man kalla det för en selektiv antisemitism som bara gäller judarna i Israel. Det är denna selektiva, eller om man så vill, moderna antisemitism som inte går att skilja från anti-sionismen.

Judarna i Sverige och Europa kanske slipper drabbas av antisionismen. Men sådana hårklyverier bryr sig inte islamisterna om, i deras oheliga bok står att judar ska förföljas var de än befinner sig.




Det är sjuttio år sedan den hemska Kristallnatten, och i Lund kidnappades minnesdagen av vänsterpartiet som tågade genom staden med slagorden "inga rasister på våra gator", "Tobias Billström över bron" och "Sverigedemokrat sprider bara massa hat". Underförstått att de muslimska invandrarna skulle vara i judarnas situation. Oförskämt eftersom de främsta judehatarna i våra dagar är just muslimer. Vänsterns logik är djävulskt elak och de borde skämmas om de förstod bättre.

Lite självrannsakan vore på sin plats för folk med utopiska drömmar. Historien har visat att totalitära utopier kan sluta i folkmord som i Tyskland, Sovjet och Kambodja. Som Churchill sade, framtidens fascister kommer att kalla sig anti-fascister. Det är just vad dessa demonstranter från vänsterpartiet gör.

Över huvud taget är förmedlar svenska medier en negativ bild av Israel. Man håller fram ortodox judendom för att relativisera islams farlighet. Men även om de ortodoxa judarna liksom muslimer har konstiga kläder och skaffar sig många barn och är noga med att hålla sina religiösa högtider så är det enorm skillnad. De är inga talibaner och sysslar inte med självmordsbombningar.

Islam är en satanisk karikatyr av judendomen där "profeten" Muhammed ställt alla normala mänskliga värden på huvudet. I Koranen söker man förgäves efter tio Guds bud och den gyllene regeln om att det du inte vill att människor skall göra mot dig skall du heller ej göra mot dem.

Läs också: Politiskt korrekta dimridåer

Skandal: Migrationsverkets jurist lägger sig i utrikespolitiken

Lennart Eriksson på Migrationsverket avskedades från sin chefspost därför att han på sin privata blogg uttryckt Israelvänliga åsikter.

Vid rättegången mot Eriksson gjorde verkets jurist Staffan Opitz ett häpnadsväckande uttalande: han kallade grundaren av palestinska Hamas-rörelsen för "befrielsekämpe" och sa att rörelsen var en "befrielseorganisation". Men Opitz får behålla jobbet. Varken utrikesminister Bildt eller migrationsminister Billström tänker vidta någon åtgärd.

Varför är det tillåtet att offentligt hylla en terrorganisation men förbjudet att privat vara Israelvänlig? Har islamisterna någon hållhake på politiker och tjänstemän? Förekommer mutor? Shejkerna har ju köpt många svenska företag med sina oljepengar, kanske de köper annat också? Varför släpps så många terrorister in i Sverige? Vem har bestämt att asylsökande inte behöver visa id-handlingar och att uppehållstillstånd ska beviljas genom "snabbprocesser"? Varför legaliseras asylturism, falska flyktingar och kriminella människosmugglare?

Bildt och Billström måste göra något åt saken och bevisa att de inte är korrumperade. Styr islamisterna redan Sverige?

Uppdatering: Tingsrätten: Migrationsverket gjorde fel som straffade Lennart Eriksson för hans Israelblogg.

Om brottsligheten i några svenska städer: Laholm, Göteborg, Trollhättan, Södertälje, Uppsala, Örebro, samt Stockholms förorter

Ur ett brev från Inger-Siv Mattson till professor Göran Cars, Institutionen för samhällsbyggnad, KTH:

Laholm – laglös stad

 Lilla Laholm var en gång en idyll – en verklig pärla vid Lagan.  Idag är det ett socialt helvete – i första hand på grund av ett gäng kosovoalbaner och deras vidriga våldskultur som idag präglar Laholm och som förstört för miljonbelopp. I januari i år sprängdes en bomb – i media kallad ”smällare” - i trapphuset i Osbecksgymnasiet. Två elever fick trumhinnorna spräckta – blodet rann ur deras öron, andra klarade sig med värk och ringningar i öronen.  Smällaren”  orsakade också sprickor i golvets stenbeläggning.  Securitas-vakter patrullerade en kort tid  efter bombattentatet i skolans lokaler. Efter ytterligare  sabotage mot skolan avstängdes så småningom fem elever – de flesta kosovoalbaner.   En av de avstängda kosovoalbanerna har mordhotat skolans rektor.

 Samma typ av bomb hade en månad tidigare använts vid ett attentat mot polishuset.

Också Veingeskolan har utsatts för attentat i form av anlagda bränder. Brandchefen i Laholm fruktar att skolan kommer att brinna ner.

 Samhällsterrorismen i Laholms bostadsområden omfattar även bilbränder, ett 40-tal bilar har fått däcken sönderskurna, inbrott, skadegörelse och vandalisering, nedsläpp av  5 – 7 kilo stora stenar från en viadukt mot Swebus. En nybyggd vägtunnel saboterades genom att hopsamlat byggavfall antändes - till en kostnad av 4,5 miljoner för kommunen.

 Varför skulle svenskarna välja att bo i sådana våldsutsatta bostadsområden om de kan välja ett annat boende? 

Göteborg – laglös stad

 Skottlossningar och andra våldsamma uppgörelser i den undre världen är en del av vardagen i Göteborg, som just nu toppar ligan över antalet skottlossningar i bostadsområden och på öppen plats – hittills 114 stycken i år. Under en enda månad drabbades Göteborg av 13 skottlossningar på öppen gata.

 Våldsamma skottlossningar  har drabbat  ett stort antal bostadsområden:  Backa,   Linnéstaden,  Hisingen,  Brämaregården, Hästevik och. Sörredsvägen – Torslanda, Dimvädersgatan - Biskopsgården,  Storhöjdsgatan – Bagaregården,  Berättelsegatan – Brunnsbo, Januarigatan, Årstidstorget och Kortedala torg – Kortedala, Rymdtorget – Bergsjön, Senapsgatan och Saffrangatan – Angered, Hisingen, Gårdsten,  Långströmsgatan, Strömstadsgatan, Tideräkningsgatan, Herkulesgatan, Järntorget, Vasaplatsen etc etc.

   På 12 dagar i augusti 2008 skedde nio skottlossningar: utanför nattklubben med det signifikativa namnet Respekt på Järntorget i Linnéstaden, skottlossning mot en restaurang på Hisingen, två kulor från en k-pist hamnade inne i en lägenhet i Gårdsten, en ung man besköts med automatvapen på Storhöjdsgatan i Bagaregården  av ”två unga män i huvtröjor”,  två män skottskadades i Backa, en 44-årig man hittades ihjälskjuten mitt på Årstidstorget i Kortedala.

 Flera av våldsamheterna utlöstes av skottlossning i Gårdsten den 9 maj då en 23-årig X-teammedlem skadades. Den 19 augusti skottskadades två  X-teammedlemmar i Backa. Den 22 augusti besköts en 24-årig X-teammedlem i Bagaregården. Den 25 augusti upptäckte en 22-årig X-teammedlem en sprängladdning under sin bil i Brämaregården. Den 10 september utsattes två X-teammedlemmar för beskjutning i Biskopsgården. En 20-åring dödades och en 24-åring skottskadades. Den 18 september skottskadades en 21-åring i Biskopsgården.

 Den 25 augusti sköt polisens bombtekniker sönder en spängladdning under en bil på Hisingen i Göteborg. Mehdi Seyyed, ledargestalt inom den kriminella organisationen  Bandidos MC har nyligen gripits för sprängattentat som skakade Göteborg hösten 2006.

 Efter alla dessa våldsdåd i olika bostadsområden diskuteras frågan om ”Göteborg kan kallas en trygg och säker stad”!

Folk blir förbannade, de vill inte bo i en stad där det händer sådana saker. Risken finns att folk tappar tilltron till rättssamhället. /…/ Gängkriminalitet finns i hela landet, även i småstäder” konstaterade Göran Johansson i DN den 23 augusti 2008

 Trollhättan – laglös stad

 I  miljonprogramsområdet Kronogården  i Trollhättan  terroriserar  beväpnade  s k ”ungdomsgäng” äldreboendet Klockargården.  Personalen fruktar för sina egna och de gamlas liv och måste eskorteras av väktare till och från arbetet. Den18 september sköts ett fönster i en lägenhet tillhörig en 90-årig kvinna på fjärde våningen.  Hon skulle nog gärna flytta till en ”gated community” eller vad tror Ni?

 Jack Lennartsson, ansvarig för ordningspolisen i Kronogården konstaterade att ”Vi har bra kläm på vilka vi ska störa lite mer än andra.  Störa” ??!! De skall givetvis inte ”störas” utan förpassas ur landet tillsammans med sina föräldrar och övrig släkt.

 Södertälje – laglös stad

  I det invandrartäta  bostadsområdet Ronna trakasserade ett invandrargäng en ung svenska. Polisen som kom till platsen för att stoppa bråket attackerades av ett hundratal berikare. Därpå besköts  polishuset i Södertälje med automatvapen. Flickans familj hotades till livet och familjens bil stacks i brand.  Till slut tvingades den svenska familjen flytta från området. Ingen har åtalats för att ha startat upploppet p g a att ”bevisningen inte räckte.”  Utredningen av beskjutningen av polishuset lades också ner.

  Nyligen blev en ung kvinna i Södertälje först kallad ”svennehora ” och därefter överfallen och brutalt misshandlad av 20-25 invandrarkillar i åldern 13-20 år. Även hennes pojkvän och väninna misshandlades liksom de modiga svenskar som ingrep för att stoppa den brutala misshandeln.

 I mitten av september blev en spelklubb i Geneta beskjuten och personer inne på klubben besvarade elden. En kula gick in i en intilliggande lägenhet! Den ena parten i gängkriget utgörs enligt kommissarie Fredrik Gårdare av ett etablerat nätverk av kriminella som går under namnet Syrianska brödraskapet. Den andra stridande parten är X-team, där flera medlemmar har sin bakgrund i Brödraskapet! X-team har den kriminella organisationen Bandidos MC i ryggen.

 Vid årsskiftet drabbades busstrafiken i Ronna och Hovsjö av stenkastande ”ungdomsgäng” och SL tvingades stoppa busstrafiken i området. Såväl polis som brandmän attackeras vid utryckningar. Bl a har ”ungdomsgängen” skjutit med luftgevär mot polisen och attackerat polisbilar med raketer och fyrverkeripjäser.

 Ägaren till grillen i Hovsjö centrum sade i DN den 5 oktober 2007 att hans arbetsplats är

som ett fängelse, jag har skruvat upp okrossbara plastskivor på utsidan och galler på insidan, jag måste skydda mig” som dagligen konfronteras med kamphundsägare som hänger kring grillen.

 I skolan går det knappt några etniska svenskar och de stora barn- och ungdomsgängen beskrivs av såväl boende som tjänstemän som ”förvildade.”

 Arbetsmiljöverket har beslutat att socialkontoret i Hovsjö måste flyttas till en säkrare plats p g a att personalen sedan 2005 vid upprepade tillfällen utsatts för våld och hot. Bl a har man haft ”problem med ungdomsgäng.” 

 Uppsala – laglös stad

 I slutet av september drabbades bostadsområdet Gottsunda av stenkastande ”ungdomsgäng” som förstörde bussar och krossade rutor och dörrar på Gottsundaskolan. Linjetrafiken i området drogs in sedan tre bussar förstörts.  Också en ambulans under utryckning angreps av det stenkastande gänget.

 Örebro – laglös stad

 I bostadsområdet Vivalla i Örebro  pratar ungdomarna om rädsla och om uppgjorda dueller mellan olika etniska  ungdomsgäng. Uppgörelserna filmas av gängmedlemmarna.

 Stockholms förorter – laglöst land

 I Västerorts polisdistrikt finns ca 400 ungdomar under 18 år som aktivt kriminella. Polisen står maktlös mot våldet. Personrån är det vanligaste brottet.

 Studio 1 intervjuades den 29 augusti en förtvivlad – givetvis svensk - mamma vars åtta-åring sparkats ner och rånats på sina busspengar.  Hon bor i ett villaområde i närheten av Tensta, Hjulsta och Rinkeby och sade att hon ”skulle vilja fly till ett tryggt ställe men det finns ju inget.  Någon kommentar, professor Cars?

 En av de intervjuade kriminella, unga berikarna motiverade sin kriminalitet: ”Samhället har inget att erbjuda mig därför gör jag de här sakerna” dvs slår ner och stjäl  busspengar från åttaåringar och EU-moppar för 27 000  kr från svenska tonåringar! 

 Det samhälle, som så generöst tagit emot honom och hans familj/släkt när de flytt ”undan  krig och förtryck” – som det brukar heta -  har enligt honom ”inget att erbjuda”!! Han ansåg  dessutom att 3 000 kr i socialbidrag är ”godispengar”: ”Bara mina parfymer kostar 1 500 kr. Jag har märkesjacka också.

 Ungdomsgäng sätter skräck i boende och besökare i Husby. De boende tycker inte att Husby är den gulliga smältdegel politikerna vill ha det till. Många ser brottsligheten som ett problem och 75 procent känner sig otrygga när de går ut på kvällen. 37 procent avstår från att anmäla de brott de utsatts för av rädsla för repressalier från gängen. Det kommer folk från länder som är vana vid andra förhållanden. De vet inte hur man lever i Sverige.  Att bara bygga fint utan att lära ut hur regelverk fungerar inte” konstaterade Pablo Fernandez,  boende i Husby i Stockholm City.

 Tenstas och Rinkebys T-banestationer stängdes i april sedan ”ett gäng ungdomar” attackerat SL-personal och trakasserat resenärer på väg till och från tunnelbanan. SL har tvingats ställa in bussturer efter stenkastning mot bussarna. ”Ungdomsgänget” har även rånat såväl ungdomar som vuxna och vandaliserat bostadsområdet.

    Nyligen krossades alla fönsterrutorna i det nyöppnade poliskontoret i Tensta.

Skolor och förskolor vandaliseras och sätts i brand i de s k ”eftersatta” områdena.

På morgonen den 11 september hittades en misstänkt bomb i en hiss i ett flerfamiljshus  på Alhagsvägen i Botkyrka.

  Integrationspolitikens fullständigt misslyckande  belyses av man inte kan gå hem från buss eller t-bana eller tåg utan eskort av väktare. I det invandrartäta Fisksätra måste två (!) väktare eskortera boende från kollektivtrafiken till bostaden.  Tjänsten används så gott som dagligen men mest på helger och nätter.

 Listan på våld, hot och trakasserier kan göras hur lång som helst.

Så nog finns det skäl att söka sig tryggare bostadsområden och förskansa sig så gott man kan och har råd till!

 Avslutningsvis: nog är det paradoxalt. Vi tar emot människor p g a ”förföljelse och bristande frihet” i deras hemländer till priset av att tryggheten och friheten försvinner i vårt eget land.


 Inger-Siv Mattson 


Hela Inger-Sivs brev kan läsas här >>